0

Arktika innoitti taas kerran

Kymmenen päivää lintuharrastusta keväisen arktisen muuton parissa, eli Virolahden Arktika-päivillä, kertoi jälleen kerran siitä, että alan harrastuneisuus on kasvussa. Virolahden matkailupäällikkö Anu-Leena Lintunen kiitteli tapahtuman jälkeen erityisesti sitä, että päivien mittaan Leerviikissä nähtiin entistäkin kansainvälisempi joukko ihmisiä saman harrastuksen äärellä.
Kävijämäärien tarkka kirjaaminen ulkoilmatapahtumassa on ollut tähänkin asti erittäin vaikeata ja on sitä edelleen. Kävijät tulivat autolla Leerviikkiin, viipyivät siellä tovin tai kauemmin ja jatkoivat sitten matkaansa. Moni lintuharrastaja tosin käy paikan päällä paljon useamminkin, joten tarkkaa lukua todellisesta vierasjoukon koosta ei saada. Järjestäjien arvion mukaan paikan päällä kävi ehkä noin 3 000 vierasta, mikä olisi hyvin viime vuotta vastaava määrä ihmisiä.
Jossain määrin kävijämäärän tarkka tilastoiminen ei ole edes tarpeellistakaan. Pääasia on, että heitä tulee ja he käyttävät paikallisia palveluja. Lintuharrastajat itse saavat vastineeksi sitten keväisten lintuparvien aiheuttamat miellyttävät kokemukset ja sosiaalisia kokemuksia muilta alan harrastajilta.
Lintujen kevätmuutto alkoi tänä vuonna hieman normaalia aikaisemmin lämpöisten säiden ansiosta. Se ei kuitenkaan Arktika-päivillä juurikaan näkynyt, sillä muuttopuuhissa olleita lintuja lensi epäsäännöllisen säännöllisesti havaintopaikkojen yli. Joidenkin lajien kohdalla varsinaista muuttorynnäkköä pitää odotella vielä myöhäisempään ajankohtaan.
Arktika on Virolahden matkailussa yksi vuoden päätapahtumista ja luonto on itse järjestänyt tänne siihen sopivat puitteet.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä