0

KuKa liikkuu: Frisbeegolfaamassa

Tuttu paikka tuo Lapinvuori Virojoella. Siellä on hiihdetty ja sauvakävelty. Jo kouluaikana ne metsät koluttiin suunnistusharjoituksissa ja biologian tunneilla.
Nyt sitten frisbeegolfaamaan samaan paikkaan. Mielessä pyörii ajatus, mitä ihmeellistä on heitellä muoviläpyskää pitkin metsää. No, tuleehan ainakin käveltyä.

On kaunis päivä. Valmiina ensimmäisellä heittopaikalla. Pyörittelen frisbeekiekkoa kädessäni ja yritän hakea jonkinlaista heittoasentoa. Ensimmäinen heitto matkaan. Ei ole todellista, kiekko lentää suoraan kuusikkoon ja katoaa näköpiiristä.
Ei muuta kuin etsimään. Itikat ja mäkäräiset hyökkäävät kimppuuni ja nyt ainakin saan liikettä niitä huitoessani. Etsintä sujuu huomaamatta hiki päässä ja löytämisen riemu tuottaa mielihyvää.
Sitten uutta heittoa kehään. Muutaman heiton jälkeen ketjut kilahtavat. Jess! Kiekko lentää epämääräisissä asennoissa, mutta silti lopulta maaliin, ensimmäiseen koriin. Mielihyvän tunne valtaa ja halu jatkaa vain lisääntyy.
Jatkan radalla eteenpäin ja innolla tähyän seuraavaa koria. Kiekko lentää ja kävelyssäkin on vauhtia. Syke nousee huomaamatta. Edessä on nousua ja heittokulmakin muuttuu. Huomaamatta arvioin, punnitsen vaihtoehtoja, keskityn suoritukseen. Heitto lähtee, mutta kaartaakin aivan toisaalle.
Purskahdan nauruun, kun kiekko putoaa läheiseen koivuun ja jää roikkumaan oksistoon. Kumma kyllä, epäonnistumisen myötä into uuteen yritykseen vain lisääntyy. Näin jatkan rataa eteenpäin ja toivon salaa mielessäni, että se ei loppuisi liian pian.

Viimeinen väylä ja maisemat avautuvat edessäni. Samalla tuuli löyhyttelee ja jäähdyttelee hikeä iholta. Lihaksissa tuntuu maastossa kävelyn rasitus. Koko aikana ei ole tarvinnut ajatella muuta. Voi vain keskittyä omaan tekemiseen, ihailla luontoa sekä nauttia olosta.
Pää tyhjenee hyvin kaikenlaisista turhista ja stressaavista ajatuksista. Minulla on ollut hauskaa.

Kiekko liitää kauas alas. Itselläni on samalla voimaantumisen tunne. Voin yrittää aina uudelleen ja lopulta onnistua. Jokainen heitto vie eteenpäin, kuten elämässäkin jokainen asia vie eteenpäin. Yksikään heitto ei ole epäonnistunut, vaan vaihe seuraavaan.
Olen jo päättänyt tulla uudelleen. Ehkä otan kaverin tai perheen mukaan. Ainakin otan jotakin hyttysten varalle.

Sirpa Heinonen

Kirjoittaja on Kunnon kaksikko -liikuntaneuvontahankkeen vetäjä.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...