1

Takaisku Vaalimaalle

Virolahden kunta joutuu purkamaan Vaalimaa Shopping Center Oy:n (VSC) kanssa solmimansa vuokra- ja osto-optiosopimuksen maksamattomien vuokrien takia. Kunnanhallitus käsitteli asian maanantaina ja totesi, ettei muita järkeviä vaihtoehtoja enää ole. Asia menee vielä kunnanvaltuuston päätettäväksi.
VSC:n hyvin alkanut rakennushanke kaatui lopulta Venäjän kehnoon taloustilanteeseen ja maailmanpolitiikan kiristymiseen. Talousahdinko syöksi ruplan rajuun syöksykierteeseen, jota kaikin tavoin kiristynyt poliittinen tilanne on edelleen vaikeuttanut. Ukrainasta liikkeelle lähtenyt lumipalloefekti on vaikuttanut Vaalimaan hankkeeseen muun muassa niin, ettei rahaa Venäjältä ole enää saatavissa entiseen tapaan, eikä ruplan kurssilla rakentaminen olisi järkevääkään. Neuvottelut uusien rahoittajien kanssa eivät ole nekään johtaneet toivottuun tulokseen.
Tällä hetkellä yhtiö on kunnalle velkaa noin 170 000 euroa vuokramaksuja tältä ja viime vuodelta. Koska näköpiirissä ei ole mitään tilanteen laukaisevaa tekijää, valtuuston ainoaksi tehtäväksi jäänee päättää lopullisesti vuokrasopimuksen purkamisesta.
Sopimuksen purkautuessa VSC voi siirtää omaisuutensa pois tontilta, mutta se on käytännössä mahdotonta. Mikäli sellaista tulijaa tontille ei löydy, joka samalla ostaisi liikekeskuksen perustukset, vaihtoehdoksi jää kunnan järjestämä julkinen huutokauppa. Siinä tapauksessa kunta ottaa päältä omat saatavansa ja loput menevät VSC:lle – jos joku on niin paljon valmis maksamaan.
Kyseinen tontti on Vaalimaan paraatipaikalla ja uusista halukkaista ottajista on jo vihjailtu. Toivoa todella sopii, että niin käy.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä