0

Laadukas päivähoito on vetovoimatekijä

Nyt kun opettaja-asuntolan sisäilmaongelmat (mahdollinen kosteusvaurio ja viemärikaasujen lähteitä) ovat johtaneet siihen, että esiopetus on siirretty yläkoulun tiloihin ja tullaan tulevana syksynä siirtämään päiväkodin tiloihin, olen erittäin huolestunut siitä, että joutuvatko lapset ja työntekijät vain heittopusseiksi.
Päiväkodin tila, johon esiopetusta ollaan siirtämässä, kärsii myös jonkinasteisista sisäilmaongelmista, mutta selvitystyö on vasta alkumetreillä. Mitä sitten tehdään, jos myös tämä rakennus joudutaan poistamaan käytöstä? Ja kun jo nyt tiedetään että oireilua on, niin etenkin työntekijöille aiheutuu turha terveydellinen riski, hehän joutuvat oleskelemaan näissä tiloissa huomattavasti pidemmän ajanjakson kuin lapset.
Mielestäni olisikin paras mahdollinen ratkaisu rakentaa kokonaan uusi päiväkotirakennus, joka olisi nykyaikainen ja riittävän suuri, jotta esiopetuksen siirron takia toiseen tilaan (rivitaloasunto) väistävä vuorohoito mahtuisi myös esiopetuksen lisäksi toimimaan samassa kiinteistössä.
Virolahdella on paljon vuorotyöläisiä ja tämä ratkaisu helpottaisi monilapsisten perheiden vanhempien ja henkilökunnan paineita, kun lapsia ei tarvitse viedä ja hakea monesta eri paikasta. Kaiken lisäksi vuorohoitoryhmällä on tulevaan väistötilaan tällä hetkellä vain määräaikainen sopimus.
Tuleva ratkaisu on tehty tai suunniteltu kolmeksi vuodeksi eteenpäin, jonka jälkeen tilapalvelujohtajan mukaan lapsimäärät pienenevät.
Mutta voidaanko päivähoitoa ja esiopetusta suunnitella sen mukaan, että tulevaisuudessa tarve on pienempi? Kun ymmärtääkseni kunnan väkilukuun toivotaan kasvua kaikkien puolueiden taholta ja yritetään lisätä Virolahden vetovoimaa.
Mielestäni paras vetovoimatekijä tänne muuttoa sunnitteleville perheille on laadukas päivähoito ja varhaiskasvatus, joka alkaa siitä, että rakennukset ovat terveitä ja tilat toimivia. Sillä vaikka Vaalimaan hankkeet toteutuessaan toisivat lisää työpaikkoja, ei ole takeita, että ihmiset muuttaisivat kuntaamme uuden moottoritien nopeuttaessa työmatkoja.
Sannamari Paldanius
Vihreät (sit) Virolahti

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä