Myllylammelle yksi sadasta pelastusrenkaasta

Vakuutusyhtiö LähiTapiola ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto lahjoittavat tämän kesän aikana sata pelastusrengasta eri puolille Suomea lahjana 100-vuotiaalle Suomelle. Lahjoituskampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa ja se toteutetaan Viisaasti vesille -kampanjan yhteydessä.
Yksi uuden pelastusrenkaan saaneista uimarannoista on Miehikkälän Myllylampi, jonne rengas luovutettiin torstaina.
– Pelastusrenkaita on luovutettu tänään Kotkassa ja Haminassa ja nyt on Miehikkälän vuoro, LähiTapiolan aluepäällikkö Elina Reijasalo totesi, kun luovutti renkaan vapaa-aikaohjaaja Veli-Matti Ahoselle.

Hän jatkoi, että kaikkien sadan renkaan paikkaa ei ole vielä mietitty, mutta yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa mihin niitä sijoitetaan. Esimerkiksi Virolahdelta voisi löytyä sopiva uimaranta.
– Toivomme, että saisimme vinkkejä tämän hyvän asian puolesta.
Äänestää voivat niin kansalaiset kuin yhteisötkin kampanjan nettisivujen kautta. Äänestysaikaa on juhannukseen saakka. Ehdotuksen voi tehdä lahjoituskampanjan nettisivuilla: http://www.viisaastivesilla.fi/100pelastusrengasta.

Pelastusrenkaita tarvitaan yhtä hyvin yleisillä uimarannoilla kuin muillakin rannoilla. Suomessa hukkuu vuosittain edelleen 150-200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.
Lähes kolmasosa hukkuu putoamisen tai veteen luiskahtamisen seurauksena. Uimataidon lisäksi hyvät vesiturvallisuustaidot ja varusteet, kuten oikein sijoitettu pelastusrengas, ovat tärkeässä roolissa näiden hukkumiskuolemien
– Pelastusrengas on hyvä väline auttaa. Otamme tämän hyvin mielellämme vastaan, Veli-Matti Ahonen kiitteli ja sanoi samalla, että myös Myllylammen vanha pelastusrengas pidetään entisellä paikallaan.
Sekä lahjoittaja että vastaanottaja toivovat, että pelastusvälineet saisivat olla rauhassa, sillä ne voivat pelastaa vielä ihmishengen.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Sopisiko Salpalinja itsenäisyyden monumentiksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä