Rannikkopajat tarjonnut työtä nuorille jo 10 vuotta

Rannikkopajat juhlistaa 10-vuotista toimintaansa kolmipäiväisellä tapahtumalla ja avoimella näyttelyllä puuvenekeskuksen hallissa, Kotkan Meripäivien aikana 13.-15. heinäkuuta.
– Tapahtuma on kaikille avoin ja se tehdään omin voimin, koska osaamista on aina kädentaidoista, ruoanvalmistuksesta vaikkapa elokuvan tekoon. Tapahtuma ainutlaatuinen tilaisuus tulla tutustumaan Rannikkopajojen toimintaan, vinkkaa työpajajohtaja Virpi Jonsson.

Tapahtumassa nähdään paljon pajalaisten arkiaskareista poikkeavaa. Esimerkiksi Haminan Talkkaripajan työntekijät, jotka tekevät yleensä muun muassa piha- ja kuljetustöitä, solmivatkin tällä kerralla essut eteensä, nostavat 80-kiloisen palvatun sian tiskiin ja myyvät siitä sikahyviä annoksia.
Ilmapalloja täyttämässä ja jakamassa ovat puolestaan Kädentaitopajan työntekijät, joiden perustyönä on muun muassa roolipukujen ja käyttötekstiilien valmistaminen.
Tapahtumassa on tarjolla myös elävää musiikkia.
– Innolla odotamme tietysti myös torstaina 13. heinäkuuta järjestettävää uusien ja vanhojen pajalaisten tapaamista.

Rannikkopajat on työpajatoimintaa ja etsivää nuorisotyötä tuottava yksikkö, jonka työpajoilla toteutetaan kymmenen ammatillisen pajan lisäksi startti- ja matalan kynnyksen pajavalmennusta; kuntouttavaa työtoimintaa, erilaista pajaoppimista kuten esimerkiksi oppimisvalmennusta.
Rannikkopajoilla toteutetaan myös seinätöntä pajatoimintaa yhteistyössä alueen yritysten kanssa sekä etsivää nuorisotyötä.
Työpajapisteet sijaitsevat Kotkassa, Haminassa ja Virolahdella. Myös Miehikkälän ja Pyhtään alle 29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille toiminta on suunnattu.
Pajalle voi tulla niin sanotusti non stoppina, mutta työpajoille hakeutumisesta on sovittava TE-toimistossa tai Väylässä oman työntekijän kanssa ja varsinainen hakeutuminen tapahtuu Rannikkopajojen nettisivujen kautta.

Viikon kysymys

Sopisiko Salpalinja itsenäisyyden monumentiksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä