0

Hovioikeus tuomitsi Klamilan Salen ryöstäjät

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut Klamilan Salen ryöstöstä vankeusrangaistuksiin kolme haminalaista miestä, jotka Kymenlaakson käräjäoikeus aiemmin vapautti näytön puutteessa.
Hovioikeus katsoi, että kaksi tuomittua osallistui ryöstön valmisteluun ja suunnitteluun. Niin ikään hovioikeus katsoi, että miehet olivat pakottaneet kolmannen tuomitun toteuttamaan ryöstön.
Ryöstön kohteeksi joutuneelle Klamilan Salen työntekijälle tuomitut joutuvat maksamaan yhteisvastuullisesti 3500 euron vahingonkorvauksen.
Klamilan Sale ryöstettiin vuosi sitten 1. heinäkuuta. Naamioitunut mies oli aamulla odottamassa liikkeen takapihalla töihin saapunutta myyjää. Käsiaseella varustautunut mies pakotti myyjän poistamaan hälytykset, päästämään itsensä sisälle liikkeeseen ja antamaan myymälässä olleet rahat hänelle. Ryöstösaaliin saatuaan mies oli sitonut myyjän ja paennut henkilöautolla.
Varsinainen ryöstön tekijä tuomittiin hovioikeudessa yhden vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio annettiin ehdollisena, sillä hovioikeus piti lieventävänä asianhaarana sitä, että mies oli pakotettu tekemään ryöstö.
Kovimman tuomion sai 22-vuotias mies, joka tuomittiin kolmen vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä ryöstöstä sekä törkeästä kiristyksestä. Toinen ryöstön suunnittelija, 20-vuotias mies, sai kolmen vuoden ehdottoman vankeustuomion törkeästä ryöstöstä ja huumausainerikoksesta.
Syytettynä oli myös neljäs mies, joka tuomittiin yhden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä kiristyksestä ja törkeän kiristyksen yrityksestä. Miehen ei kuitenkaan katsottu osallistuneen ryöstön suunnitteluun.

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä