0

Perheliikuntaa kaikille

Perheliikunnalla tarkoitetaan yhdessä tapahtuvaa toimintaa, jossa lapset liikuttavat yhtä lailla aikuisia kuin aikuiset lapsia. Perheliikunnan käsite on laaja. Kaikki ovat tervetulleita liikkumaan, myös yhden ihmisen perheet tai kummit, mummit ja naapurit. Ikärajoja ei tunneta ja toimintamuodot voivat olla mitä mielikuvituksellisempia. Liikkuminen voi olla isompaa tai aivan pientä.
Perhe itsessään on jo liikkuva elementti, jossa jokainen voi oppia uusia taitoja erilaisia liikkumisen muotoja kokeillen.
Perheliikuntaa ja luontoliikuntaa kehitetään Kaakon kaksikossa Polku -hankkeella, jota rahoittavat Kaakon kaksikon kunnat sekä Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tavoitteena on innostaa perheitä liikkumaan yhdessä yli sukupolvirajojen ja huomaamaan jo olemassa olevat luontoympäristöt mainioina kuntoilupaikkoina.
Hankkeen tavoitteena on myös kehittää varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen liikkumisympäristöjä ja avata päiväkotien pihat kaikkien käyttöön. Näin tuetaan myös lasten liikuntasuosituksen täyttymistä, vähintään kolme tuntia liikuntaa päivässä.

Luonnossa liikkuminen on kaikkien ulottuvilla ja luonto antaa puitteet helpolle, matalan kynnyksen liikkumiselle. Oman kodin lähiympäristö on mitä parhain ja helpoin luontoympäristö.
Liikkuminen voi olla yhdessä samoilua, mäenlaskua, kivillä hyppelyä tai mummon kanssa mustikoiden poimintaa. Se voi olla myös esimerkiksi frisbeegolfailua tai geokätköilyä. Myös omia tapoja tai lajeja liikkua voi keksiä. Luonnosta löytyy liikkumiseen sopivia paikkoja ilman mitään rakentamista.
Luonnossa koko perhe voi helposti yhdessä viettää aikaa ja kuntoa hoidetaan huomaamatta.

Polku -hankkeessa toimintatapoja kehitetään yhteistyössä yhdistysten ja Suomen Ladun kanssa. Kaakon Latu ry on vahvasti mukana toiminnassa yhteistyökumppanina.
Myös kaikki muut yhdistykset ja seurat ovat tervetulleita mukaan toimintaan.
Hankkeen avulla on tavoitteena kehittää uusia luontoliikuntapaikkoja ja luoda toimintaa sekä rohkaista ihmisiä kokeilemaan. Kaakon kaksikon liikuntatoimi tekee yhteistyössä yhdistysten kanssa hankkeeseen liittyvää toimintaa pitkin vuotta.
Kevään aikana on tarjottu perheille luontoliikuntaa muun muassa Arktika-päivillä, Salpalinja-museolla ja Klamilan frisbeegolfradalla. Lisää tietoa tulevasta toiminnasta löytyy jatkossa Kaakon kaksikon liikuntatoimen palvelusivuilta www.kaakonkaksikkoliikkuu.fi.
Palvelusivuilta sekä liikuntatoimen facebook-sivuilta löytyy myös muuta ajankohtaista tiedotusta ja ideoita omaan liikkumiseen. Liikuntatoimi toivottaa ihan kaikki mukaan perheliikunnan pariin.
Koetaan liikkumisen hyvää oloa yhdessä ja samalla hyödytään luonnon terveysvaikutuksista.

SIRPA HEINONEN

Viikon kysymys

Puututaanko koulukiusaamiseen riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä