Hirvilupia enemmän kuin viime syksynä

Kaakkois-Suomen alueelle on myönnetty tulevalle metsästyskaudelle 2802 hirven pyyntilupaa. Lupamäärä on noin 15 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna. Lupamäärää on nostettu, koska hirvikanta on monilla alueilla edelleen kasvanut.
Virolahden riistanhoitoyhdistyksen alueelle on myönnetty 113 pyyntilupaa, Miehikkälän riistanhoitoyhdisytksen alueelle 155 lupaa ja Ylämaan riistanhoitoyhdistyksen alueelle 90 lupaa.
Yksi pyyntilupa oikeuttaa metsästämään joko yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Viime vuosina lupien käyttöaste on ollut noin 83–90 prosenttia, joten arvioitu saalis tulee tänä vuonna olemaan yli 3000 hirveä.
Viime syksynä Kaakkois-Suomessa metsästettiin kaikkiaan 2800 hirveä. Silloin lupia oli käytössä noin 2400, ja niiden käyttöaste oli 87 prosenttia
Hirvenmetsästys alkaa tänä vuonna 14. lokakuuta ja päättyy 31. joulukuuta.
Hirvikannan lisäksi myös valkohäntäpeurakanta on Kaakkois-Suomessa kasvussa ja sen pyyntiin on myönnetty kaikkiaan 530 pyyntilupaa. Näistä luvista Virolahdelle on myönnetty 22, Miehikkälään 20 ja Ylämaalle 8.
Valkohäntäpeuran metsästys alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina ja jatkuu tammikuun loppuun asti.

Viikon kysymys

Onko verotusta varaa kiristää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä