Rautalanselällä levähippusia

Pintavesien lämmetessä sinileväkukinnat ovat lisääntyneet varsinkin Kaakkois-Suomen sisävesillä. Myös itäisellä Suomenlahdella on esiintynyt hieman sinilevää, mutta pintakertymiä ei toistaiseksi ole havaittu.
Levää on ollut hippusina merivedessä muun muassa molemmilla Virolahden alueen vakiohavaintopaikoilla, Rautalanselällä ja Huovarissa.
Sisävesien runsaimmat levähavainnot ovat tulleet Lappeenrannan Haapajärveltä ja Parikkalan Simpelejärveltä. Sen sijaan esimerkiksi joitakin vuosia sitten kunnostetulla Miehikkälän Hulkkianjärvellä levää ei ole havaittu.
Sinileviä esiintyy Etelä-Suomen sisävesillä ja rannikolla runsaimmin yleensä heinäkuun puolivälistä eteenpäin ja elokuussa. Tyynellä säällä ja veden lämmetessä sinileväkukinta voi kehittyä hyvinkin nopeasti

Viikon kysymys

Onko verotusta varaa kiristää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä