0

Sota-ajasta kertova näytelmä liikutti

SUOMEN ITSENÄISYYDEN ja Miehikkälän kunnan juhlavuoden kunniaksi Miehikkälän yläkoululaiset esittivät opettaja Arja Laajalahden käsikirjoittaman ja ohjaaman näytelmän viime lauantaina pidetyssä Historian havinaa -juhlassa.
Myö yhessä -näytelmä kertoi 1940-luvun alun ajasta Miehikkälässä, josta miehet lähtivät rintamalle naisten, lasten ja vanhusten jäädessä hoitamaan arkisia töitään ja kotiaskareita, lopulta evakkoon joutuen.
– Näytelmän sisältö on fiktiivinen, mutta esitetyt tapahtumat ovat yleisesti voineet olla mahdollisia monessakin perheessä, apulaisrehtori Riitta Lyra kertoi alkupuheenvuorossaan.

Näytelmä oli hyvin vaikuttava ja koskettava. Täyden salin yleisöä liikuttivat tarinan lisäksi myös koululaisten roolisuoritukset sekä lavastuksen ja tekniikan saumaton sujuvuus.
Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylösen mielestä erityisen vaikuttavaksi näytelmän teki se, etteivät aikanaan monet tapahtumien keskiössä olleet ihmiset oikeasti olleet paljon näitä tuotannossa mukana olleita nuoria vanhempia.
– Tämä nimensä veroinen kokonaisuus oli hieno osoitus yhteen hiileen puhaltamisesta, joka usein korostuu vaikeina aikoina, mutta jota tarvitaan yhtälailla myös hyvinä. Ihan mahtava näytelmä, Ylönen sanoi.

Myö yhessä -näytelmän toteutumista oli mahdollistamassa useita tahoja, joille yläkoulun väki on erittäin kiitollinen.
Näytelmä esitettiin osana Kuntalaiset yhessä – Miehikkälä 130 vuotta -Leader-hanketta. Miehikkälän kotiseutu- ja matkailuyhdistyksen Wilma Kirkkopelto-Pakarinen oli myös vaikuttunut esityksestä.
– Todella upeaa työskentelyä ja roolisuorituksia. Näitä meillä olemassa olevia kykyjä ja taitoa pitäisi nyt jatkossa jotenkin hyödyntää, hän jo suunnitteli.
Ilta päättyi seisoviin suosionosoituksiin sekä Muistojen Miehikkälä -yhteislauluun.

Jaana Hallikainen

Kommentteja aiheesta “Sota-ajasta kertova näytelmä liikutti

  • 30.11.2017 at 21:25
    Permalink

    Onnistunutta projektin hallintaa kaikilla osa-aluella. Vaikka tuötanto oli haasteellinen siinä onnistuttiin loistavasti ja se puuttuva pyrotekniikkakaan, mikä kustannussyistä oli varmaan pitänyt riisua paikattiin näyttelijöiden empaattisella eläytymisellä.Tama on osoitus siitä että Miehikkälässä nuoriso on päässyt ylös poterosta ja ei ole jäänyt tuleen makaamaan vaan pystyy menemään isonkin suon yli että heilahtaa. Sikäli hyvä taito, että suota kyllä riittää:D)

Comments are closed.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä