0

Kansainvälisen politiikan tuulia Virolahdella

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto vieraili Haminassa ja Virolahdella lauantaina. Haaviston vierailu oli osa Kymenlaakson kierrosta.
Vierailun aluksi kunnanjohtaja Osmo Havuaho esitteli Haavistolle Vaalimaan tulevaisuudensuunnitelmia. Kunnan erityisasema itäisellä rajalla oli keskustelun keskiössä. Samalla sivuttiin niin ympäristövaikutuksia, Venäjä-suhteita kuin myös koulutuksen merkitystä alueella.
Ravintola Pikku-Hukkaan oli saapunut joukko aktiivisia kuntalaisia keskustelemaan askarruttavista asioista. ”Puhu Pekalle” -teemalla Kaakkois-Suomen Vihreiden puheenjohtaja Katja Andrejev haastatteli Haavistoa liittyen Lipunnosto-kirjaan. Esillä olivat muun muassa puolustuspolitiikka ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset.
Kysymyksiä tuli runsaasti yleisöltä liittyen puolustukseen kuin myös Putin-suhteisiin. Haavisto korosti lähiyhteistyön merkitystä puolustuspolitiikassa, kuten Ruotsin sotateollisuuden tuomia hyötyjä. Jatkuva keskusteluyhteys Venäjän kanssa korostui puheissa.
Keskustelu liikkui Viipurista Afganistaniin, Afrikan mantereelta Teiskoon ja eduskunnasta Virolahden kirkkoon. Pitkän ja merkittävän kansainvälisen uran rauhanneuvotteluissa tehnyt Haavisto korosti henkilökohtaisia yhteyksiä eri maiden päättäjiin ja keskusteluyhteyden merkitystä. Viimeisimmät esimerkit tuli Afganistanin presidentti Asraf Ghanin käydyistä keskusteluista tältä kesältä.
Lämmin lopetus keskusteluun tuli kun yleisöstä huomioitiin Haaviston Virolahti-yhteys kirkon alttaritaulun maalaaja Oskari Paatelan sukulaisuuden myötä.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä