0

Markku Aro Talvisoitantojen tähtisolistiksi

Perinteinen Talvisoitannot -suurkonsertti järjestetään jälleen helmikuussa RUK:n Maneesissa Haminassa.
Jo yli 20 vuotta yleisö on saanut nauttia Talvisoitantojen sävelistä sydäntalven keskellä. Lions Club Hamina/Bastionin järjestämällä tapahtumalla kerätään varoja seudun nuorisotyön tukemiseen Haminassa toimivien, nuorisotyötä tekevien järjestöjen kautta. Konsertti on vuosittain kerännyt salintäyteisen yleisön ja tuohon tavoitteeseen pyritään jälleen.
Konsertin tähtisolistina esiintyy Markku Aro, joka juhlii tänä vuonna 50-vuotista taiteilijauraansa.
Markku Aron musiikkiura alkoi 50 vuotta sitten hänen kotikaupungissaan Nokialla järjestetyistä iskelmälaulukilpailuista. Hänen ensisinglensä “Käyn uudelleen eiliseen” julkaistiin vuonna 1968 ja koko urallaan Aro on julkaissut yhteensä 22 albumia.
Aro on edustanut Suomea myös Euroviisuissa. Vuonna 1971 hän esiintyi Dublinissa yhdessä Koivistolaisten kanssa. Rauno Lehtisen säveltämällä “Tie uuteen päivään” -kappaleella Suomi sijoittui kahdeksanneksi. Viime kesänä hän sai merkittävän tunnustuspalkinnon kun hänelle myönnettiin Iskelmä-Finlandia.

Konsertin naissolistina esiintyy Terhi Matikainen. Hän on monille tuttu tangomarkkinoilta vuodelta 2012, jolloin Terhi tuli kisoissa toiseksi.
Samaisena vuonna Terhi julkaisi esikoisalbuminsa Puhdasta ilmaa. Lavoilla neitokainen tunnetaan aurinkoisesta olemuksestaan ja tanssittavasta ohjelmistostaan ja saattaapa Terhin nähdä keikoilla tanssilattialla itsekin pyörähtelemässä. Terhi kiertää keikkapaikkoja Amorio-orkesterin kanssa. Hän on myös tuttu Talvisoitannoista vuosikymmenen takaa, jolloin hän esiintyi useaan kertaan konsertin solistina.

Kolmantena solistina toimii LC Club Hamina/Bastionin oma solisti Kai Huopainen. Hän on tullut tunnetuksi sekä klassisen että kevyen musiikin parista. Päätyönään hän toimii Haminan seurakunnan kanttorina.
Kymmenhenkisen Talvisoitanto-orkesterin kapellimestarina toimii Jari Puheloinen, joka on myös sovittanut musiikin orkesterille. Konsertissa tullaan kuulemaan useita hittisävelmiä.
Markku Aron ohjelmistossa on laulajan tunnetuimpia kappaleita vuosien varrelta, kuten ”Ollaan lähekkäin”, ”Etsin kunnes löydän sun” ja ”Käyn uudelleen eiliseen” sekä uuttakin tuotantoa tuoreelta singleltä ”Kun kerran löysin Portofinon”.
Talvisoitannot pidetään RUK:n Maneesilla sunnuntaina 4. helmikuuta kello 14.

Viikon kysymys

Sienestätkö?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä