0

Ideapajasta uutta ilmettä yhteisvastuukeräykseen

Keväällä käynnistyvä yhteisvastuukeräys alkaa Haminassa ideapajalla, jossa seurakuntalaisille tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa kampanjan toteutukseen.
Tunnettuja keräystapoja ovat lipaskeräykset kotien ja kauppakeskusten ovilla. Nyt kysytään, millaisen keräyksen sinä toteuttaisit? Kuinka keräystapoja voisi uudistaa?
Miehikkälästä kotoisin oleva Auli Kauppila on kulkenut vapaaehtoisena ovilta oville keräämässä varoja yhteisvastuulle jo 1970-luvulta lähtien.
– Avun tarve ei näytä hävinneen minnekään näiden vuosien aikana, joina minä olen kulkenut talosta taloon. Suurin muutos on tapahtunut siinä, että ihmiset eivät ole enää tavoitettavissa kotoa.

Armi Jalolla puolestaan käynnistyi nyt toinen vuosi keräyksen parissa.
Avun tarpeellisuudesta samaa sanoo lukiolainen Armi Jalo kuin Kauppilakin.
– Avun tarvitsijoita on todella paljon. Minä annan yhden päivän työpanokseni nuorten ylläpitämän YV-kahvilan toimintaan, joka tosin voisi olla auki ainakin neljänä päivänä vuodessa.
– On paljon nuoria, jotka tarvitsevat erilaista auttamista jaksaakseen ja kahvilatoiminta olisi hyvä ja tarpeellinen kädenojennus monille.
Kannatan ehdottomasti mukaantuloa edes pienellä panoksella tekemään hyvää, jotta toisillekin tulisi hyvä olo ja mieli.

Viime vuonna Haminan seurakunnan yhteisvastuukeräys tuotti noin 16 000 euroa ja seurakunnan osuus noin 1600 euroa ohjattiin Nuorten Pajatoimintaan Haminassa ja Virolahdella syrjäytymisvaarassa olevien nuorten virkistystoimintaan. Tänä vuonna seurakunnalle keräystuloksesta jäävä osuus on korotettu 20 prosenttiin.
Yhteisvastuun ideapaja pidetään Haminan seurakunnan Kulmakiven alasalissa Mannerheimintie 12 keskiviikkona 17. tammikuuta kello 17-19. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Seppo JJ Sirkka

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä