MTK huolissaan maatilojen varautumisesta

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta nosti kokouksessa esille maatilojen varautumisen merkityksen. Juuri nyt maatilojen haavoittuvuus tavanomaisesta poikkeavien luonnonilmiöiden, esimerkiksi runsaan tykkylumen takia, on ajankohtainen.
Tärkeää on, että jokainen maatila kartoittaa omalla kohdallaan riskitekijät ja suunnittelee ennakkoon, miten mahdollisiin riskeihin voidaan valmistautua ja minimoida häiriöt.
MTK-Kaakkois-Suomi järjestää maataloustuottajille koulutusta poikkeusoloihin varautumisesta. Viimeisin koulutus toteutettiin tällä viikolla Anjalassa yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen, alueen kuntien ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa.

MTK-Kaakkois-Suomen johtokunta järjestäytyi kokouksessaan Luumäellä keskiviikkona. Johtokunnan jäsenenä jatkaa Aleksi Kivelä Miehikkälästä.
Johtokunta valitsi puheenjohtajaksi uudelleen maatalousyrittäjä Kari Niemen Kouvolan Valkealasta. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen maatalousyrittäjä Pekka Helkala Lappeenrannasta.
Johtokunnan muut jäsenet ovat Kivelän lisäksi Janne Kainulainen (Parikkala), Juha Muuronen (maaseutunuorten edustaja, Haminan Metsäkylä), Helena Pesonen (Simpele), Juha Sajomaa (Elimäki), Matti Seitsonen (Ummeljoki), Antti Särkkä (Suomenniemi) ja Riitta Torikka (Hasula).

Viikon kysymys

Tuliko Zsarista odotuksiesi mukainen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä