Humalainen rysäytti puomien läpi Vaalimaalla

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö tutkii parhaillaan tapausta, jossa suomalainen päihtyneenä autolla liikkeellä ollut henkilö ei noudattanut viranomaisten pysäyttämiskehotuksia, vaan ajoi puomien läpi Vaalimaalla keskiviikkona.
Asiaa tutkitaan muun muassa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, mikä viittaa siihen, että tapauksesta olisi voinut aiheutua pahempaakin jälkeä. Rajavartiostosta kuitenkin kerrotaan, ettei kukaan rajavalvoja tai muu henkilö loukkaantunut tilanteessa.
Kyseinen kuljettaja oli saapumassa Venäjältä Suomeen, kun hän Vaalimaan raja-asemalla syystä tai toisesta päättikin, etteivät rajamuodollisuudet koske häntä. Jos pysähtymiskehotukset eivät riitä kuljettajalle, lasketaan auton eteen pysäyttämispuomit. Tällä kerralla niistäkään ei ollut apua, sillä auto jatkoi matkaansa puomien läpi.
Rajavartioston yksiköt yrittivät pysäyttää autoa vielä tien päälläkin, mutta tuloksetta. Myöhemmin kuljettaja kuitenkin ilmoittautui itse rajaviranomaisille. Tapauksesta on nyt aloitettu esitutkinta.
Kuljettajaa epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vahingonteosta. Asia etenee aikanaan käräjille.
Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan, että vastaavanlaisia tilanteita tapahtuu todella harvoin, korkeintaan kerran vuodessa.

Viikon kysymys

Oletko harkinnut ammatin vaihtamista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä