Osuuspankki sulkee Virojoen konttorin

OSUUSPANKKI Kymenlaakso lakkauttaa Virojoen konttorinsa arviolta vappuun mennessä. Samalla pankki kertoo aloittavansa yt-neuvottelut, jotka johtavat enimmillään 29 henkilön irtisanomiseen.
OP Kymenlaakso tiedotti pankkikonttoreidensa sulkemisesta perjantaina. Pankki itse käyttää asiasta termejä ”toimintojen uudelleenjärjestäminen” ja ”palvelurakenteen muutos.”
– Käytännössä se tarkoittaa sitä, että konttoreiden ovet sulkeutuvat Virojoella, Karhulassa ja Inkeroisissa. Meille jää konttorit Kouvolaan, Kotkaan ja Haminaan, toimitusjohtaja Juha Korhonen myöntää.

OP Kymenlaakso aloitti perjantaina yt-neuvottelut, joiden tuloksena saattaa olla enimmillään 29 henkilön irtisanominen. Neuvottelut koskevat muitakin kuin suljettavissa konttoreissa työskenteleviä ihmisiä.
– Neuvottelujen piirissä ovat kaikki muutkin. Meillähän ei enää nykyisin ole sidottu ihmisiä mihinkään konttoriin, vaan kaikki voivat työskennellä kaikissa konttoreissamme, Juha Korhonen sanoo.
Karkeasti laskien kolmessa suljettavassa konttorissa työskentelee päivittäin keskimäärin noin 15 henkilöä. Heistä Virojoella 2-3.
– Lopullinen määrä irtisanomisista tarkentuu neuvottelujen edetessä. Emme tiedota asiasta neuvottelujen aikana, mutta niiden jälkeen tarkentuu myös se, milloin konttorit sulkevat ovensa. Tämänhetkinen arvio on, että se tapahtuu toukokuussa, ehkä jo vappuun mennessä.

Juha Korhosen mukaan on valitettavaa, että tällaisia päätöksiä joudutaan tekemään, mutta niiden taustalta löytyy digitalisaation mukanaan tuoma kehitys.
– Digitalisaatio on ollut rajumpi kuin olemme osanneet odottaa, hän korostaa ja viittaa siihen, että asiakaspalvelun määrä konttoreissa on vähentynyt merkittävästi viime vuosina.
– Tänä päivänä asiakkaan ei tarvitse välttämättä edes lainojen takia käydä konttorissa, vaan kaikki voidaan hoitaa sähköisesti. Kassa-asiakkaiden määrä on pienentynyt, mutta on tietenkin selvää, että aina tällaisesta haittaakin aiheutuu, hän lisää.
Korhonen muistuttaa, että uusilla suunnitelmilla halutaan säilyttää pankin liiketoiminnan kannattavuus ja kilpailukyky.

JUKKA KINNUNEN

5 kommenttia aiheesta “Osuuspankki sulkee Virojoen konttorin

 • 9.2.2018 at 13:07
  Permalink

  Jos saisi edes TOIMIVAN pikapankin, josta saisi ulos myös 10 euron seteleitä. Kiitos.

 • 9.2.2018 at 14:02
  Permalink

  Tässä lopputulos kun aikanaan liittvät isoon ja mahtavaan…kyllä tulee Miehikkälän Osuuspankkiin asiakasryntäys. Entä kuinka hoitaa pankkiasiat esim autottomat vanhukset, joilla ei ole nettijuttuja?

 • 9.2.2018 at 18:11
  Permalink

  Jassoo, että vanhukset hakemaan rahaa Haminasta? Kaikki eivät käytä pankkikorttia joten pankin vaihtoviikot alkavat.

 • 10.2.2018 at 11:30
  Permalink

  Eipä ole mitään väliä kunhan otto automaatti jäisi paikoilleen.

 • 13.2.2018 at 12:10
  Permalink

  Tässäkin tapauksessa, kun liitytään isoon ja mahtavaa, niin hupsistakeikkaa kauniiden puheiden jälkeen iso sortaa jälleen pientä!
  Itse äänestän vaihtamalla pankkia ja kehotan muitakin äänestämään samallatavalla! Vi….aa!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko harkinnut ammatin vaihtamista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä