Moottoritie Virojoelle asti avataan kello 12

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien osuus Kattilaisista Virojoelle avataan liikenteelle tänään kello 12.
Avaaminen tapahtuu ilman suurempia juhlallisuuksia puomien poistamisella ja opasteiden paljastamisella.
Nyt avattava osuus on pituudeltaan 20 kilometriä. Kokonaisuudessaan Haminan ja Vaalimaan välinen tie on valmis maaliskuun alussa.
Tieosuudella sijaitsevat muun muassa E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien pisin, noin 120 metriä pitkä Jänismäen silta. Tieosuudella on myös Kärmekorven vihersilta. Sen avulla säilytetään alueen eläinten ekologiset käytävät, joita pitkin eläimet voivat kulkea tien puolelta toiselle.
Moottoritie ylittää historiallisen Salpalinjan siltaa pitkin, jonka läpinäkyviin meluesteisiin on kuvattu Salpalinjan kiviä. Nyt avattava moottoritieosuus päättyy Virojoen risteyssiltaan, jonka pilareissa loistavat Pietarin Iisakin kirkon pylväät, jotka on aikanaan louhittu virolahtelaisen Pyterlahden graniittilouhoksen kivistä. Pylväät ovat nähtävissä, kun moottoritie avataan liikenteelle kokonaisuudessaan.

Kommentteja aiheesta “Moottoritie Virojoelle asti avataan kello 12

  • 14.2.2018 at 10:19
    Permalink

    Hyvä asia se on tämä moottoritie !

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko harkinnut ammatin vaihtamista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä