Viimeinenkin osa moottoritiestä avautui

– Meidän porukassa tätä on odotettu neljä vuotta. Nyt se on siinä, eikä sitä kukaan ota enää meiltä pois, kiitteli YIT Rakennus Oy:n projektijohtaja Jouni Hyvärinen tänään hieman puolenpäivän jälkeen, kun ensimmäiset autot olivat kurvanneet Vaalimaan kiertoliittymästä kohti länttä uudelle moottoritielle.
Näin viimeinenkin osuus E18-moottoritiestä on nyt otettu liikenteelle, eli moottoritie on valmis ulottuen Turusta Vaalimaalle.
Haminan ja Vaalimaan välinen tie valmistui runsaat puoli vuotta alkuperäistä aikataulua nopeammin.
– Tämä valmistui selvästi suunniteltua aiemmin ja tässä ollaan säästetty selvästi veronmaksajien varoja, Liikenneviraston projektijohtaja Lars Westermark muistutteli.
Hän ei kuitenkaan tuoreeltaan osannut sanoa tarkasti, kuinka paljon säästöä kertyi.
– Miljoonista puhutaan. Aikataulu vaikuttaa niin moneen asiaan, kuten elinkeinoelämän kuljetusten aikaistamiseen, polttoaineiden kulutukseen ja moneen sellaiseen, mistä säästöjä syntyy.

Tästä päivästä alkaen elinkaarimallilla toteutettu tiehanke siirtyy ylläpitovaiheeseen. Se tarkoittaa samalla sitä, että valtio ryhtyy maksamaan tietä takaisin palvelumaksuina, jotka on laskettu päiväkohtaisesti.
– Taso on noin 60 000 euroa päivää kohti. Maksua ei ole sidottu liikenteen määrään, vaan se on kiinteä. Jos liikennemäärä sitten nousee oikein dramaattisesti, silloin joudumme osallistumaan päällystyskustannuksiin, Westermark totesi.
– Sekin on syytä mainita, että tämä on kiinteähintainen urakka. Joissakin muissa urakoissa verorahoja on lopulta tarvittu paljon enemmän kuin alunperin arvioitiin, Tieyhtiö Vaalimaan toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen lisäsi.
Lisää aiheesta Kaakonkulma-lehdessä ensi viikolla.

3 kommenttia aiheesta “Viimeinenkin osa moottoritiestä avautui

 • 1.3.2018 at 18:39
  Permalink

  Kylla oli hieno tunne käydä koeajamassa Kotkaan ja takaisin Vaalimaalle avajaispäivänä! Hienot maisemat ja matka joutuu.
  Hyvin suunniteltu ja toteutettu!

 • 4.3.2018 at 10:13
  Permalink

  Ompa huikeata ajaa kesäasunnolle!!!!!

 • 7.3.2018 at 11:14
  Permalink

  Nyt on venäläisten hyvä pyyhältää turhaan pysähtymättä pääkaupukiseudun viettelyksiin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kuuluuko hautausmaakäynti jouluusi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä