1

Purhoon perustetaan Poikamiespankki

PURHON SEURALAAN perustetaan tänä keväänä Poikamiespankki, jonka tavoitteena on löytää emäntä kaikille kylän vanhapoikaisännille. Elämänsä miehen löytäneelle Lyyli Lemmetyiselle pankki tulee kuin taivaan lahjana, sillä parkkiintuneet vanhapiikatyttäret pitäisi saada pois jaloista.
Mutta kuinkas sitten käykään? Se selviää Seuralan näyttämöllä, kun luvassa on taas takuuvarmaa purholaista teatteria, hauskoja kommelluksia ja letkeää menoa.
Poikamiespankin alkuperäis-idea perustuu todellisiin tapahtumiin. Sumiaisten kunnassa perustettiin vuonna 1985 poikamiespankki, jonka tarkoituksena oli lieventää maaseudun poikamiesten yksinäisyyttä.
Iisalmelainen näytelmäkirjailija Tuija Pitkänen kirjoitti aiheesta komedian, jota on tähän mennessä esitetty muutamissa harrastajakesäteatterissa.

Purhossa näytelmän ohjaa Minna Rasimus, joka sanoo Poikamiespankin sopivan hyvin Purhon teatterille.
– Tarjoamme taas kevyttä purholaista menoa, johon yleisö on tottunut. Viime keväänä esitetty Tulitikkuja lainaamassa oli toisentyyppinen ajankuvaus, kaikille tuttu tarina, vaikka sekin tietysti oli hauska.
Poikamiespankki on Rasimuksen kuudes ohjaustyö Purhossa. Kansalaisopiston näytelmäpiiri kylässä on toiminut huomattavasti pidempään. Ensimmäisen näytelmän ohjasi Pekka Kuisma jo vuonna 1978.
Kuluvalla kaudella näytelmäpiiri on toiminut kolmentoista ihmisen voimin. Porukka on jonkin verran pienentynyt viime talvesta.
– Muutama jäi pois, mutta myös kaksi uutta harrastajaa on tullut mukaan, Rasimus kertoo.

Poikamiespankin ensi-ilta on Seuralassa perjantaina 16. maaliskuuta. Kaiken kaikkiaan esityksiä on kuukauden aikana viisitoista. Niistä kolme on jo loppuunmyyty, ja odotettavissa on että Seuralan sali täyttyy muissakin näytöksissä.
Moni onkin ihmetellyt, miten mutkaisten teiden takana syrjässä sijaitseva Purhon teatteri vetää niin paljon yleisöä vuodesta toiseen.
– Se on Purhon ihme, tunnelma ja tämä paikka, joka on iso osa kokemusta, Rasimus itse pohdiskelee syitä.
Ohjaaja muistuttaa, että yleisön on syytä varata liput ennakkoon.
– Saliin mahtuu 90 henkeä. Ylimääräisiä katsojia emme voi laskea sisään paloturvallisuusmääräysten takia.
Purholaisten rahkeet eivät riitä myöskään näytösmäärän lisäämiseen.
– Noin kuukauden kestävä esityskausi vaatii jo nyt valtavasti työvuorojen ja muiden asioiden järjestelyjä. Esityspäivinä Seuralassa tarvitaan myös paljon vapaaehtoisia, esimerkiksi väliaikatarjoilun järjestäjiä ja liikenteenohjaajia.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä