0

Kymen Kympin vallanjako

Kaakonkulmassa (8.2.) kirjoitettiin Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän valmistelusta. Mistään ei verkosta löydy luonnosta perussopimukseksi, jonka sisällön on määrä olla valmisteltu maaliskuun loppuun mennessä ja joka on kuntien valtuustojen käsittelyssä huhtikuussa.
Työnimenä on Kymen Kymppi. Yhtymävaltuuston jäsenmäärä on tarkoitus kaksinkertaistaa Carean 13:sta 26:een, millä ei ole vallanjaon kannalta mitään merkitystä. Merkitystä on vain sillä, miten äänet jakautuvat jäsenkuntien kesken. Oletusarvo on siten, että äänet jakautuvat kuten Carean yhtymävaltuustossa.
Lähetin kolme vuotta sitten Kaakonkulmaan kirjoituksen ”Äänivallasta vähäsen”, joka julkaistiin lehden numerossa 12/2015-03-26.

Siitä käy hyvin ilmi kaikkien muiden kuntien kuin Kouvolan vähäinen sanan- tai määräysvalta Careassa. Kouvolan väestöosuus oli 31.12.2016 tasan puolet, kun sen äänivalta taas on 10/15 eli 66,67 prosenttia eli kymmenkertainen Haminaan ja Kotkaan (6,67 %) nähden, joiden väestöosuudet olivat vastaavasti 12,08 ja 31,73 %. Näiden äänivalta on täsmälleen sama kuin Miehikkälän (3 ääntä), Pyhtään (6) tai Virolahden (4).
Ihmettelisin suuresti, jos Kotka ja Hamina ja kolme muutakin kuntaa hyväksyvät samanlaisen perussopimuksen.

Seppo Heinonen
taloustieteiden maisteri
Vantaa

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä