0

Virolahti selvästi odotettua parempaan tulokseen

KAAKON KAKSIKON kunnat voivat esitellä mukavia tuloslukuja viime vuodelta. Erityisen ilahduttava kehitys oli Virolahdella, jossa kunta pystyi tekemään 860 000 euron ylijäämäisen tuloksen.
– Ennakoitiin, että jäätäisiin pikkuisen miinukselle, mutta niin ei käynyt. Sote-puoli ylsi säästöihin ja kun myös toimintamenoissa päästiin miinukselle, se oli hyvä suoritus, kunnanjohtaja Osmo Havuaho tiivisti viime vuoden saldon.
Tuloksen takaa löytyy tosin myös sellainen selittävä tekijä, ettei tekninen toimi onnistunut rekrytoinneissaan suunnitellusti, joten palkkarahoja säästyi sitä kautta.

Joka tapauksessa Virolahdella voidaan olla viime vuoteen tyytyväisiä. Tuloksen lisäksi vuosikate oli reippaasti yli kaksi miljoonaa, kuten edellisvuonnakin ja lainoja pystyttiin jopa lyhentämään.
– Meillä oli varauduttu nostamaan 1,5 miljoonaa talousarviolainoja, mutta niitä ei tarvittu. Päinvastoin, saimme jopa 800 000 euroa lyhennettyä lainojamme vuoden aikana, Havuaho kiitteli.
Toiminnallisella puolellakaan ei valittamista ollut.
– Toiminnalliset muutokset olivat pieniä. Viime vuosi oli sellaista terveyskeskuksen vuodeosaston alasajoa ja Villinrannan kehittämistä. Voisi sanoa, että palvelut vähintäänkin säilyivät entisellä tasolla.

Miehikkälässä vuosi onnistui myös kokonaisuutena hyvin.
– Yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin edellinen vuosi, kunnanjohtaja Arto Ylönen tiivistää.
Uutta lainaa tosin jouduttiin vuoden aikana nostamaan.
– Edellisvuonna rakennettiin suoraan kassasta, mutta viime vuonna jouduimme uutta velkaa ottamaan, kun paloaseman ja siirtoviemärin rakentaminen olivat vielä käynnissä.
Miehikkälän lainamäärä kasvoi noin seitsemästä miljoonasta 8,5 miljoonaan. Talousarviossa oli varauduttu miljoonan euron lainanottoon, mutta määrä siis ylittyi. Lainakannasta lyhytaikaisia kuntatodistusluottoja oli vuoden lopussa neljä miljoonaa.
Arto Ylösen mukaan odottamattomat investointitarpeet sotkivat jossain määrin suunnitelmia. Hän viittaa tällä muun muassa Kunilan D-osan sisäilmaongelmiin, joita ryhdyttiin vuoden loppupuolella korjaamaan.
– Tuollaiset odottamattomat tarpeet sotkevat aina suunnitelmia ja viivästyttävät jo suunniteltuja hankkeita, hän muistuttaa.
Vuosikate kunnassa pysyi edelleen hyvällä tasolla ollen 1,5 miljoonaa euroa. Summa on lähes sama kuin vuotta aiemmin.
Kulukuri pysyi myös erinomaisella tasolla.
– Budjetti on rakennettu aina niin, että nettomenot eivät saa kasvaa ja sellaisena tahti jatkuu myös tulevaisuudessa, Ylönen painottaa.
Lisää asiasta huomisessa painetussa lehdessä.

JUKKA KINNUNEN

2 kommenttia aiheesta “Virolahti selvästi odotettua parempaan tulokseen

 • 5.4.2018 at 12:34
  Permalink

  ”Tuloksen takaa löytyy tosin myös sellainen selittävä tekijä, ettei tekninen toimi onnistunut rekrytoinneissaan suunnitellusti”

  Miksi teknisen toimen pätevien ammattilaisten rekrytointi ei onnistu ? Olisiko peiliin katsomisen paikka ?

 • 9.4.2018 at 15:08
  Permalink

  Ei kuitenkaan katkeroiduta, eihän.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä