0

Ada Hariselle slopestylen SM-kultaa

Miehikkäläläinen Ada Harinen voitti viikonvaihteessa slopestylen grom-tyttöjen eli 14-vuotiaiden tai sitä nuorempien SM-kultaa Rukalla.
Harisen laskut sujuivat erinomaisesti, sillä hän olisi voittanut kultamitalin kummallakin laskullaan. Ensimmäisellä laskulla hän sai tuomaripisteitä 80, mutta toisella tulos parani vielä hurjasti ja pisteet sen mukaisesti. Niitä kertyi peräti 112.
Eroa kakkoseksi laskeneeseen helsinkiläiseen Sara Nybäckiin kertyi 46 pistettä. Kolmas kisassa oli Adan tavoin Rukan Lumilautailijoita edustava Milja Jaakkola.

Ada Harinen on vasta noin vuosi sitten Miehikkälään muuttanut nuori urheilija, joka on harrastanut liikuntaa ja urheilua monipuolisesti. Aikaisemmin hän harrasti muun muassa kestävyysjuoksua, mutta nyt lumilautailu ja uinti ovat päälajeja.
– Ada harrastaa monipuolisesti liikuntaa niin kuin tuossa iässä vielä pitääkin. Rukalla käymme 5-6 kertaa vuodessa ja sen lisäksi Mielakassa ja Lappeenrannan Myllymäessä harjoitellaan. Uintitreeneissä hän käy pari kertaa viikossa Lappeenrannassa, isä Antti Harinen kertoo.
Myös kuntosaliharjoittelu kuuluu hänen ohjelmaansa. Miehikkälässä hän saa siihen valmennusapua Sami Leppäniemeltä.

Tavoitteet lumilautarinteillä pidetään selvästi mielessä perheessä.
– Tottakai niin pitkälle kuin rahkeet riittävät, Antti Harinen toteaa ja muistuttaa, että Rukan Lumilautailijoista löytyy hyvä esimerkki nuoremmille: olympiamitalisti Enni Rukajärvi.
Adan seuraava tulevaisuuden tavoite onkin päästä opiskelemaan Vuokatin urheiluakatemiaan.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Viikon kysymys: Uskotko Hurpun suunnitelmien toteutumiseen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...