0

Huolireppua voi keventää

Toinen huolehtii ja murehtii eilistä ja toinen taas huomista. Kolmas on huolissaan ihan vain varmuuden vuoksi kaikesta.
– Henkilöt, joiden huolet muuttuvat helposti ylisuuriksi tai ovat usein ihan turhia, käyvät myös lähipiirille erittäin raskaiksi ja kuluttaviksi, sanoo kirjailija Anna-Liisa Valtavaara.
– Sisäinen epävarmuus ja luottamuspula saavat aikaan monenlaisia ylihuolehtimisen muotoja. Osa jopa huolestuu siitä, että jotain jäänyt huomaamatta, kun ei olekaan koko aikaa huolissaan.
Jos huomaa itsessä piirteitä jatkuvasta huolissaan olosta ja murehtimisesta, niin kannattaa yrittää tehdä asialle jotain.
– Asian korjaamiseksi on monia keinoja. Yksinkertainen kikka on esimerkiksi pitää päiväkirjaa huolistaan ja siten selvittää itselleen, oliko huoliin lainkaan syytä. Kuinka asioille loppujen lopuksi kävi?
Kirjailija, teologi ja kouluttaja Anna-Liisa Valtavaara puhuu aiheesta ”Huolena huolehtiminen” naistenpäivässä Miehikkälän seurakuntakodilla lauantaina 21. huhtikuuta klo 11–16.
Tapahtuman järjestää Miehikkälän kappeliseurakunta ja se on avoinna kaikille. Tilaisuudessa on mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun.

Seppo JJ Sirkka

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...