0

Tapani Kansa konsertoi äitienpäivänä Haminassa

– Äiti ja Hamina ovat minulle koskettava yhdistelmä. Pikkupoikana minulla oli ilo ja kunnia perheen vanhimpana lapsena hakea äitienpäivänä Aili-äidilleni punakeltainen ruusukimppu Suutarin puutarhalta. Tuota ojentaessani lauloin äidilleni Äidin silmät, jolloin meidän molempien silmäkulmat kostuivat, kertoo laulaja Tapani Kansa.
Hänen äitinsä Aili Kansa (o.s. Halonen) oli Haminan tyttöjä, 12-lapsisen perheen kuopus.
– Laulajan lahjani perin äidiltäni, joka myös lauloi paljon kotikaupunkinsa juhlatilaisuuksissa nuoruusaikoinaan. Kaikki haminalaiset tunsivat myös enoni, parhaiten Jussi Halosen, jonka huoltoasema torin laidalla oli tuttu Haminan automiehille kymmenet vuodet. Hamina on rakas syntymäkaupunkini, jossa kävin enojeni, tätieni ja serkkujeni luona lapsuudessa jatkuvasti.

Nyt Tapani Kansa palaa juurilleen ja laulaa äitienpäiväkonsertissaan Haminan Marian kirkossa.
– Konsertissa kuullaan myös muutama äitini minulle jo lapsuudessani opettama laulu, kuten Merikannon Laula tyttö ja Kun päivä paistaa. On mitä lämpimin tunne tulla laulamaan Haminan kirkkoon lauluja, joita äitinikin samassa kirkossa joskus nuorena lauloi, laulaja kiittelee.
Tapani Kansan äitienpäiväkonsertti kuullaan 13. toukokuuta kello 18 Haminan Marian kirkossa.
Ohjelma on maksullinen ja sitä saa tuntia ennen konserttia kirkon ovelta ja ennakkomyynnissä se on Tepposen Kukkakaupassa Sibeliuskadulta ja Kukkakauppa Linneasta Karhulasta.

Kommentteja aiheesta “Tapani Kansa konsertoi äitienpäivänä Haminassa

  • 6.5.2018 at 02:34
    Permalink

    On todella kunnioitettavaa, että Kansa kunnioittaa äitiään ja äitejä ja lauluillaan ilahduttaa meitä kaikkia!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä