0

Ainutlaatuisia vahvuuksia

Virolahden kunnan ja Virolahti-Miehikkälä yrittäjäyhdistyksen aamukahveilla oli maanantaina poikkeuksellisen paljon painavaa sanottavaa. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen muistutti, että Virolahti ja siinä ohella Miehikkälä ovat sellaisessa tilanteessa, josta lähes kaikki muut kunnat voivat vain unelmoida.
Pentikäinen ei puhunut lämpimikseen. Hän on nykyisen pestinsä aikana tutustunut suomalaiseen yrityskenttään ja samalla kuntakenttään. Erot voivat olla huomattavia. Siinä missä Kaakonkulmalla voidaan puhua jopa ainutlaatuisista vahvuuksista, monilla muilla kunnilla ei ole tarjottavanaan kerrassaan mitään erityistä, kun puhutaan siis yritysten sijoittumisesta tai uusista työpaikoista.
Pentikäinen kuitenkin muistutteli samalla, että töitä riittää, jos vahvuuksia halutaan kunnolla hyödyntää. Hän kertoi useamman esimerkin siitä, kuinka yritykset valitsevat sijaintipaikkansa. Niiden valossa hänen listallaan kotiseuturakkaus ja siteet kotiseutuun ovat ykkösenä.
Ei siis ole helppoa saada muualta yrityksiä sijoittumaan vieraalle paikkakunnalle. Tässä voidaan toki onnistua, mutta silloin muiden arvojen ja palvelujen on oltava kohdallaan. Pelkän laadukkaalla paikalla sijaitsevan tontin tarjoaminen ei riitä. Hän muistuttikin siitä, että varsin usein kysytään, onko uudella paikkakunnalla lukio, löytyykö puolisolle työpaikkaa ja mitä siellä voi harrastaa.
Näin ollen Virolahden kuntapäättäjien on syytä pysyä hereillä. Lukio meillä on, mutta sen on myös säilyttävä. Toivottavaa olisi, että muunkinlaisia työpaikkoja syntyisi ja harrastusmahdollisuuksiinkin kannattaa panostaa asuntojen ohella.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä