Arktika-päivät käynnistyvät monipuolisella ohjelmistolla

HUOMENNA torstaina alkavat Arktika-päivät tarjoavat taas kävijöilleen luonnon elämyksiä ja monipuolista oheisohjelmaa Leerviikin virkistysalueella.
Virolahden matkailupäällikkö Anu-Leena Lintusen mukaan Arktika-päivien perusrunko on sama kuin aikaisempina vuosina.
– Tavoitteemme on tarjota luonto- ja lintuharrastajille ohjelmaa ja palveluja kymmenen päivän ajan.
Arktika-päivien ohjelmasta Lintunen nostaa esille toimittaja ja luontokuvaaja Kimmo Ohtosen vierailun Leerviikin Arktika-keskuksessa tulevana lauantaina. Ohtosen esityksen aiheena on metsän lintujen elämä muuttuvassa maailmassa.
Lauantaina Artkika-päivillä vierailee myös haminalainen luontokuvaaja Kauko Tykkyläinen, joka kertoo sudenkorennoista.
Arktika-päivien oheisohjelmaa on myös Bunkkerimuseolla, jossa voi tutustua luontokuvaaja Hannu Hautalan valokuvanäyttelyyn, jossa on esillä klassikoita vuosien varrelta. Bunkkerimuseo on avoinna joka päivä koko tapahtuman ajan.
Lauantaina 19. toukokuuta Leerviikissä vierailee toimittaja ja luontokuvaaja Tea Karvinen, jonka kuvaesityksen aiheena ovat Suomen kansallispuistot.

Ensimmäistä kertaa Arktika-päivillä järjestetään kaksi yölaulajaretkeä, joilla matkataan oppaan johdolla hyville yölaulajapaikoille kuuntelemaan keväisen luonnon ääniä. Yölaulajaretkille lähdetään pikkubusseilla Virolahden kirkon parkkipaikalta lauantai-iltaisin kello 22.
– Mukaan mahtuu rajattu määrä retkeläisiä, joten ennakkoilmoittautuminen on tarpeen, matkailuassistentti Miia Värri muistuttaa.
Uutta Arktika-päivillä on myös avajaispäivänä järjestettävä bussikuljetus Kotkasta, Karhulasta ja Haminasta. Lintusen mukaan päivien järjestäjille on huomautettu usein, etteivät autottomat pääse Leerviikkiin.
– Nyt halusimme mahdollistaa myös näiden ihmisten osallistumisen.
Ensimmäistä kertaa Leerviikissä on tarjolla erityisryhmille erikseen räätälöityä ohjelmaa. Kouvolan seudun ammattiopiston luonnonvara- ja ympäristöalan opiskelijat tarjoavat esimerkiksi ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille mahdollisuuden nauttia luonnosta ja linnuista.
Ohjattuja tuokioita järjestetään maanantaina 14. toukokuuta sekä torstaina ja perjantaina 17.–18. toukokuuta.
Arktika-päivien luontoretkiin kuuluvat myös Kikan Patikat -yrityksen järjestävät kukka- ja ötökkäretket. Lisäksi yritys opettaa Leerviikissä kullanhuuhdontaa koko perheelle.

Lauantaina 19. toukokuuta järjestetään taas Arktika-ralli, leikkimielinen joukkuekilpailu, jossa tavoitteena on havaita mahdollisimman monta lintulajia Virolahdella 12 tunnin aikana.
Miia Värri vinkkaa, että yleisön kannattaa tulla seuraamaan rallin tulosten purkua Leerviikkiin kisan jälkeen.
– Se on hauska ja jännittäväkin tapahtuma, kun yksi joukkue toisensa jälkeen putoaa kisasta ja lopulta vain voittajat jäävät jäljelle.
Perinteiseen tapaan Leerviikissä päivystää lintuoppaita joka päivä. Leerviikissä on myös näyttelyjä, info- ja myyntipisteitä, lasten luontoreitti ja pönttötalkoot. Viikonloppuisin kävijöitä palvelee Arktika-ravintola ja arkipäivinä kahvila.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Joko lunta on riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä