Bunkkerimuseolla paljastetaan lottamuistomerkki

Virolahden bunkkerimuseolla paljastetaan lauantaina 26. toukokuuta muistomerkki, jolla kunnioitetaan erityisesti Salpalinjan linnoitustyömaalla työskennelleitä lottia. Heistä tunnetuin oli Lotta Lunkreeni eli Elsa Vanhala, jonka työpaikka sijaitsi bunkkerimuseon lähistöllä.
Muistomerkin paljastustilaisuus alkaa kello 14. Tilaisuudessa on paikalla muun muassa Elsa Vanhalan ainoa tytär Helena Meklin, joka pitää puheenvuoron aiheesta ”Äitini Lotta Lunkreeni”. Vanhalan tyttärenpojanpoika Santeri Meklin soittaa haitarilla legendaarisen Eldankajärven jää -kappaleen.
Muistomerkin paljastuspuheen pitää valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä. Tilaisuudessa esiintyvät Etelä-Kymenlaakson Veteraanikuoro sekä Reetta Värri säestäjänään Aimo Eskola. Terttu Ravi lausuu runoja.
Virolahden kunta tarjoaa yleisölle kahvit.
Elsa Vanhala kumppaneineen oli välirauhan aikana muonittamassa Salpalinjan rakentajia Pihlajan Erämaa -työmaalla. Halukkaat voivat käydä tutustumassa työmaa-alueeseen ennen paljastustilaisuutta tai sen jälkeen. Retket alkavat kello 12 ja kello 16.
Lottamuistomerkin toteutuksesta ja paljastustilaisuuden järjestelyistä vastaavat Kaakonkulman Lottoperinneyhdistys ja Virolahden kunnan matkailutoimi. Paljastustilaisuus on samalla Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen 10-vuotisjuhla.

Kommentteja aiheesta “Bunkkerimuseolla paljastetaan lottamuistomerkki

  • 22.5.2018 at 08:46
    Permalink

    Eläköön! Kunnia sankareille!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Joko lunta on riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä