0

Kesäkausi tarjoaa taas vaihtoehtoja

Säiden puolesta kesä tuli jo, mutta tapahtumien osalta parhaat palat ovat vielä edessäpäin Kaakonkulmalla ja muualla eteläisessä Kymenlaaksossa.
Kesätarjontaa esitellään kattavasti tutussa Kaakonkulman kesälehdessä Kaakon kierroksessa, joka jaetaan tämän lehden yhteydessä kaikkiin talouksiin Virolahdella, Miehikkälässä, Ylämaalla ja Haminassa, sekä alueen kesäasukkaille. Lisäksi lehteä on saatavissa useista matkailukohteista ja info-pisteistä eri puolilla maakuntaa.
Kaakonkulman kesätarjonnasta kannattaa nostaa jo tässä vaiheessa esille Sepramarkkinat, jotka järjestetään Klamilassa 7.-8. heinäkuuta. Tämä Viron ja eteläisen Kymenlaakson yhdistävä markkinatapahtuma palaa näin siis juurilleen. Edellisen kerran vastaava tapahtuma järjestettiin Klamilassa vuonna 2002. Viime vuosina Suomen puolen Sepramarkkinat on järjestetty Haminassa. Markkinathan järjestetään joka toinen vuosi ja vuorotellen Virossa ja Suomessa.
Sepramarkkinat peilaavat Viron ja Suomen välisiä vuosisataisia kauppayhteyksiä. Ne päättyivät, kun Neuvostoliitto miehitti Viron toisessa maailmansodassa. Sitä ennen markkinoilla käytiin ja kauppaa tehtiin yli itäisen Suomenlahden hyvinkin tiiviisti.
Mutta muualtakin löytyy. Miehikkälässä järjestetään jo viidennen kerran Pikkukylien Pikkumarkkinat, josta on tullut suorittu perhetapahtuma viime vuosina. Ylämaalla päästään kesä-heinäkuun vaihteessa taas korukivien makuun Jalokivimessuilla. Jo sitä ennen jalokivikylässä on näytillä Brasiliasta tuotu jättiametisti, joka on näytteillä kylässä koko kesän ajan.
Kesätapahtumien onnistuminen ja sää kulkevat aina käsi kädessä. Toivottavasti tämä varhain alkanut kesä kestää.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä