0

Sivistyslautakunta määräsi varoituksia

Sivistyslautakunta päätti monen mutkan jälkeen, että Klamilan koulun opettajalle ja sivistystoimenjohtaja Auli Hyttiselle tulee antaa kirjallinen varoitus heidän toiminnastaan koulun ja vanhempien välisessä kiistassa, josta aluehallintovirasto nuhteli opettajaa ja Hyttistä aikaisemmin keväällä. Kyseinen koulun opettaja myös siirretään pysyvästi Virojoen kouluun.
Sivistyslautakunnan kokousta sävytti tiistai-iltana Klamilan koulun kärjistynyt tilanne. Lautakunnan jäsen Jaakko Palm (ps.) uudisti esityksensä siitä, että kyseinen opettaja tulisi irtisanoa. Tämä esitys ei kuitenkaan saanut kannatusta, joten se raukeni.
Sen jälkeen Riitta Tenkanen-Salmela (kesk.) toi uuden esityksen, jota kannattivat Kati Taina (kesk.) ja Piia Mäkelä (kok.).
Esitys on nelikohtainen. Ensimmäisessä lautakunta määrää Klamilan koulunjohtajan antamaan kirjallisen varoituksen kyseiselle opettajalle ja toisessa kohdassa sivistystoimenjohtaja määrätään siirtämään kyseinen opettaja Virojoen kouluun ensi lukuvuoden alusta lukien.
Kolmannessa kohdassa sivistystoimenjohtaja määrätään antamaan lautakunnalle selvitys siitä kenen toimesta ja miten jatkossa seurataan ja arvioidaan kyseisen opettajan opetustoimintaa Virojoella.
Neljännessä kohdassa lautakunta määrää kunnanjohtaja Osmo Havuahon antamaan kirjallisen varoituksen sivistystoimenjohtaja Auli Hyttiselle.
Hyttiselle annettavan varoituksen perusteena on muun muassa se, että hän on esteellisenä osallistunut aluehallintoviraston pyytämän lausunnon tekemiseen, vaikka hän itse ollut samaan aikaan kantelun kohteena, ja että hän on laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia siitä, että Klamilan koulussa myös käytännössä noudatetaan perusopetuksen järjestämisestä annettuja ohjeita ja määräyksiä.
Tämän jälkeen asiasta äänestettiin. Uusi esitys voitti äänin 4-3. Sen puolesta äänestivät miehikkäläläiset jäsenet Riitta Tenkanen-Salmela, Kati Taina, Piia Mäkelä ja Juho Ylä-Kotola (kesk.).
Virolahtelaiset lautakunnan jäsenet Virpi Rökman-Pakkanen (kok.), Aira Paavola (sd.) ja lautakunnan puheenjohtaja Anton Yrjönen (kesk.) olivat pohjaesityksen kannalla, jonka mukaan opettajan siirtäminen tulevaksi lukuvuodeksi Virojoen kouluun olisi ollut riittävä toimenpide asiassa, kun siitä on käyty kevään aikana vakavia keskusteluja asianosaisten kanssa ja koulussa tapahtuneet asiat koskevat aikaisempia lukuvuosia.
Virolahtelaiset lautakunnan jäsenet ja kunnanjohtaja Osmo Havuaho jättivät vielä päätöksestä eriävän mielipiteensä. Havuahon mukaan päätös ei ole kaikilta osin lainmukainen, joten asiaan palattaneen myöhemmin.

Kommentteja aiheesta “Sivistyslautakunta määräsi varoituksia

  • 1.6.2018 at 05:15
    Permalink

    kolme miesopettajaa lähtee klamilan koulusta pois.Mikä mättää klamilassa? Olisi varmaan hyvä tehdä juttu opettajista jotka ovat lähtemässä koulusta muualle töihin

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tarkistatko säännöllisesti palovaroittimen kunnon?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä