Orivarsat kirmasivat taas kesälaitumelle

ORIVARSOJEN laitumelle lasku on monille kesätapahtumien ystäville jokavuotinen perinne. Myös viime sunnuntaina tapahtuma keräsi runsaasti yleisöä, kun sadat ihmiset ympäri Suomen saapuivat seuraamaan varsojen riemua aurinkoiseen Miehikkälään.
– On äärettömän hienoa huomata, että teitä on täällä jälleen näin runsas joukko paikalla, kiitteli Kymen-Karjalan Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Jenni Timlin toivottaessaan yleisön tervetulleeksi.

Yleisöllä riittikin katseltavaa ja ihailtavaa, kun kaksitoista oria pääsivät viheriölle tutustumaan ja ottamaan mittaa toisistaan.
Tapahtumassa oli paljon tekemistä myös perheen pienimmille, sillä he pääsivät halutessaan kokeilemaan muun muassa poniratsastusta ja osallistumaan arvontaan.
Paikalla nähtiinkin runsaasti lapsiperheitä, jotka olivat saapuneet Miehikkälään nauttimaan lämpimästä kesäpäivästä.
– Olin positiivisesti yllättynyt, että tänne oli järjestetty näin paljon muutakin ohjelmaa myös lapsille. Pienempänä harrastin ratsastusta ja silloin tuli muistaakseni kerran käytyä täällä. Ehdottomasti tulemme käymään koko perheen voimin jatkossakin, kertoi kahden lapsensa kanssa Kotkasta tapahtumaan saapunut Tanja Saikkonen.
Kymen-Karjalan Hevosjalostusliiton järjestämä tapahtuma on perinteisesti houkutellut paikalle paljon hevosalan ammattilaisia ja harrastajia. Kotkalainen Johanna Parikka kertoi tulleensa seuraamaan orivarsojen leikkejä jo peräti viidettä kertaa.
Puoliverisiä ratsuhevosia omistava Parikka oli erityisen iloinen siitä, että paikalle oli saapunut niin paljon yleisöä siitäkin huolimatta, että varsoja oli tavallista vähemmän.
– Muutama vuosi sitten toin omankin varsani tänne ja silloin oreja taisi olla noin parikymmentä. Voin kyllä ehdottomasti suositella tätä kaikille orivarsojen omistajille. Tämä on tämän ikäisille hevosille paras mahdollinen leikkikoulu, totesi Parikka.

Iida Tani

Viikon kysymys

Joko lunta on riittävästi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä