0

Onko Virolahden tarjous riittävä?

Virolahden kunnanvaltuusto otti ylimääräisenä asiana käsiteltäväkseen Kaakon kaksikon jatkon maanantai-iltana, kun asiasta oli ensin käyty päivän mittaan neuvonpitoa palveluohjaustyöryhmän voimin.
Koko kevään jatkunut vellominen Kaakon kaksikon jatkon osalta sai siis yllättävän käänteen, kun Virolahden valtuusto otti kantaa heti tuoreeltaan siihen milloin tekninen lautakunta siirtyy Miehikkälän hallinnoimaksi. Kysymys on kompensaatiosta, jonka Miehikkälä haluaa, kun se menettää sosiaali- ja terveystoimen maakunnallinen soten myötä ensi vuoden alussa.
Alunperin Virolahti ei halunnut luopua sen enempää teknisestä toimesta kuin sivistystoimestakaan, mutta kevään ja alkukesän aikana osapuolet ovat lähentyneet toisiaan neuvotteluissa. Nyt kysymys onkin lähinnä siitä, kelpaako Virolahden maanantainen tarjous teknisen toimen siirtämisestä vasta tulevalla valtuustokaudella, eli 1.6.2021 alkaen Miehikkälän kunnalle vai ei.
Miehikkälässä siirto haluttaisiin toteuttaa jo ensi vuoden alussa. Virolahti jarruttelee asiaa vedoten siihen, että tekninen toimi on tällä hetkellä niin levällään rekrytointiongelmien takia, ettei asioita ehditä valmistella kunnolla. Myöskään soten jälkeisiä muutoksia kuntakentässä ei tarkalleen ottaen vielä tiedetä. Välttämättä jäljelle jäävät toimialat eivät ole enää silloin samannimisiä ja -sisältöisiä kuin nyt.
Miehikkälässä taas nähdään, että siirto kyllä onnistuu jo ensi vuoden alussa, jos poliittista tahtoa vain löytyy. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kuntien ero olisi pysyvästi kallis ratkaisu, johon kummallakaan ei ole varaa.

Kommentteja aiheesta “Onko Virolahden tarjous riittävä?

  • 20.6.2018 at 16:57
    Permalink

    Aikuisten oikeesti, kannattaisiko yrittää sulautua yhdeksi kunnaksi, aika monella on sukua molemmissa kunnissa ja vaalimaan raja-asema, maatalousoppilaitos ja lukio palvelee niin miehikkäläläisiä kuin virolahtelaisiakin. Yhteisen edun ajaminen saisi aika vahvan buustauksen. Meitä kun on niin vähän…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä