0

Miehikkälän vastaus ei yllätä

Miehikkälän kunnanhallitus linjasi maanantaina ylimääräisessä kokouksessaan, että kunta lähtee nyt selvittämään, mitä irtaantuminen Kaakon kaksikosta merkitsisi Miehikkälän itsensä kannalta. Kysymyksessä on selkeästi vastaus Virolahden viimeviikkoiseen ”tarjoukseen”, jossa Virolahti päätti, että Kaakon kaksikko jatkaa nykyisin eväin valtuustokauden loppuun ja ennen seuraavaa kautta neuvotellaan molempia kuntia tyydyttävä uusi sopimus jatkosta.
Miehikkälän maanantainen linjaus ei yllätä varmasti ketään. Kunta on pitkään korostanut haluaan pysyä itsenäisenä ja myös sitä, että jos Kaakon kaksikkona jatketaan, silloin kunnalla pitää olla jokin hallinnonala hoidettavanaan, jotta itsenäisen kunnan tunnusmerkit täyttyvät.
Miehikkälän kunnanhallitus keskusteli tilanteesta pitkään ja hartaasti, mutta viralliset päätökset jäivät vielä tekemättä, koska asia ei ollut omana pykälänään millään listalla. Niiden aika on lomien jälkeen. Linjauksellaan Miehikkälä toi kuitenkin esille vahvan viestin siitä, että kunta on valmis tarvittaessa katkaisemaan kymmenen vuotta jatkuneen Kaakon kaksikon taipaleen.
Samalla kuitenkin halutaan korostaa, ettei neuvotteluyhteyttä Virolahden suuntaan olla katkaisemassa. Viesti on siis hyvin kaksijakoinen. Voidaankin todeta, että käynnissä näyttää olevan jonkinlainen poliittinen peli, jonka lopputulemaa ei tiedä vielä kukaan. Näin siitäkin huolimatta, että Virolahden kunnanvaltuuston viimeviikkoinen päätös tehtiin niin, ettei siitä enää lipsuta. ”Lopullisia” päätöksiäkin voidaan toki aina muuttaa.
Molempien kuntien kannalta olisi varmasti järkevintä antaa tilanteen nyt rauhoittua, viettää kesälomat pois ja palata tuoreimmin ajatuksin asiaan syksyllä.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä