0

Kaakon kamarimusiikki vie kuulijansa matkalle

PERINTEINEN Kaakon kamarimusiikki-festivaali pyörähtää käyntiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Jo viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma on juurruttanut paikkansa ihmisten sydämissä ja on monelle yksi kesän kohokohdista.
– Monet vertaavat Kaakon kamarimusiikkia matkaan, joka alkaa ensimmäisestä konsertista ja päättyy viimeiseen, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Siru Ahopelto.
Ahopelto uskoo, että festivaalilla riittää kävijöitä myös tänä kesänä. Lipunmyynti on lähtenyt hyvin liikkeelle ja ihmiset tuntuvat edelleen olevan kiinnostuneita Kaakon kamarimusiikin tarjonnasta.
– Kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisesti vuosi vuodelta. Luulen, että lipunmyynti kuitenkin painottuu edellisvuosien tapaan vasta festivaaliviikolle, pohtii Ahopelto.

Kaakon kamarimusiikki tarjoaa yleisölle laajan kattauksen erilaisia konsertteja ja tapahtumia. Festivaalin taiteellinen johtaja Jukka Merjanen uskoo, että monipuolisesta ohjelmistosta löytyy varmasti mieluista kuunneltavaa jokaiselle kävijälle.
– Tänä kesänä kuullaan muun muassa festivaalin historian ensimmäinen kokonaan lapsille suunnattu konsertti. Instrumentaalisesti yksi viikon pääteoksista on puolestaan Brahmsin upea pianokvintetto, joka kuullaan keskiviikkona, kertoo Merjanen.
Yksi festivaalin tämän kesän erikoisuuksia on oopperaesitys Simson ja Delila, jonka on Kaakon kamarimusiikkia varten uudelleensovittanut kapellimestari Ville Matvejeff. Matvejeff valittiin vuoden alussa Savonlinnan oopperajuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi.
– En voi nimetä mitään yksittäistä teosta festivaalin kohokohdaksi, mutta tämä on silti ehdottomasti yksi niistä. Oopperaa ei missään nimessä kannata jättää välistä. Se on varmasti ensimmäinen laatuaan näillä kulmilla, toteaa Merjanen.

Festivaali houkuttelee vuosittain ihmisiä ympäri Suomen ja jopa ympäri maailman vierailemaan Virolahdella. Virolahden kunnan matkailupäällikkö Anu-Leena Lintusen mukaan Kaakon kamarimusiikki onkin yksi alueen tärkeimmistä matkailun kehittämiskohteista.
– Kaakon kamarimusiikki on tehnyt Virolahtea tunnetuksi paitsi muualla Suomessa myös maailmalla. Tapahtuma kasvaa jatkuvasti ja on vuosi vuodelta suurempi ja kansainvälisempi, toteaa Lintunen.
– Tunnelma koko Virolahdella muuttuu, kun musiikki soi kaikkialla. Tämä on loistava tapahtuma kaiken kaikkiaan, kehuu puolestaan Merjanen.
Kaakon kamarimusiikki käynnistyy tiistaina 3. heinäkuuta Sergei Prokofjevin rakastetulla teoksella Pekka ja Susi. Festivaalin päättää lauantai-illan yllätyskonsertti, kun taiteilijat loihtivat yleisölle kirjaimellisesti yllätysten illan, jonka sisältö säilyy salaisuutena loppuun asti.

IIDA TANI

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä