0

Päällekkäisyyksiä on karsittava

Kaakonkulman kesätapahtumien ensimmäinen ”superviikonloppu” on takana, mutta sen saldo ei kovin paljon mairittele. Paitsi huono sää myös tapahtumien päällekkäisyys söi jälleen kerran kävijöitä.
Sää vaihtui viime viikonloppuna epävakaiseksi juuri kun sen ei olisi pitänyt. Perjantaina alkanut puuskittainen tuuli ja viikonvaihteen useammat saderintamat tekivät hallaa niin Ylämaan Jalokivimessuille kuin Suur-Miehikkälän Pikkukylien Pikkumarkkinoillekin.
Tästäkin huolimatta voidaan sanoa, ettei sää ollut kuitenkaan ainoa huono asia. Se, että nämä kaksi tapahtumaa järjestetään samaan aikaan, ei taatusti palvele ketään. Kun vielä otetaan huomioon, että samaan aikaan Lappeenrannassa järjestettiin kansainväliset suurmarkkinat, jossa kävijöitä oli jopa 60 000, on selvää, että sellainen massatapahtuma verotti väkeä pienemmiltä järjestäjiltä.
Sekä Ylämaan Jalokivimessuilla että Miehikkälän Pikkumarkkinoilla samaa asiaa ihmeteltiin useammalla suulla. Markkinoille tulevat kauppiaat pitävät ensiarvoisen tärkeänä sitä, että he tulevat sellaiseen paikkaan, johon tulee myös yleisö.
Tapahtumien päällekkäisestä järjestämisestä on puhuttu paljon ja kaiken maailman kalentereitakin on asian korjaamiseksi rakennettu, mutta siitä huolimatta Kaakonkulman pienellä alueella pidetään jääräpäisesti kiinni vanhoista perinteistä. Jos joku tapahtuma on kerran ”leimattu” kesä-heinäkuun vaihteeseen, niin se on sitten siinä.
Tänä kesänä Kaakonkulmalla on kaksi isojen tapahtumien viikonloppuja. Sen jälkeen onkin sitten paljon hiljaisempaa. Onko todellakin niin, ettei näiden tapahtumien ajankohtia voitaisi miettiä ajoissa ja yhdessä järkevimmiksi?

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä