0

Velliturnaus käynnisti Virolahden jalkapallokesän

VIROLAHDELLA päästiin nauttimaan jalkapallosta täysin rinnoin viime lauantaina, kun junioreiden perinteinen Velliturnaus pelattiin Virojoen koulukeskuksen kentillä. Edes epävakaa sää ei lannistanut tapahtuman tunnelmaa ja sadekuurot vaihtuivatkin lopulta auringonpaisteeseen.
– Pelit ovat sujuneet todella hyvin. Tärkeintä on, että lapsilla on hauskaa ja he pääsevät liikkumaan. Pelkäsimme, että aamupäivän sade pilaisi pelit ja tekisi kentästä liukkaan, mutta onneksi sää parani eikä kukaan ehtinyt loukata itseään, kertoi turnauksen kuuluttajana toiminut Jarmo Peltonen.
Velliturnaus on kuulunut virolahtelaisen jalkapalloilun perinteisiin jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Turnauksessa virolahtelaiset, haminalaiset ja luumäkeläiset juniorijoukkueet ottavat mittaa toisistaan. Myös tällä kertaa turnaukseen osallistui lähes sata jalkapalloa pelaavaa nuorta eri paikkakunnilta.
– Tänään pelataan yhteensä kuusi peliä ja mukana on kahdeksan eri joukkuetta. Täällä on pelaamassa paljon eri ikäisiä tyttöjä ja poikia, joista nuorimmat taitavat olla kahdeksanvuotiaita ja vanhimmat yläasteikäisiä, lisäsi Peltonen.
Jalkapallo on jo vuosien ajan kuulunut Virolahtelaisten lasten ja nuorten suosikkiharrastuksiin. Velliturnaukseen osallistuneet Kasperi Peltonen ja Atte Hyytinen kertoivat kumpikin aloittaneensa jalkapallon harrastamisen jo neljävuotiaina.
– Olen pelannut jalkapalloa jo neljä vuotta. Jalkapallo on kivaa, kun saa pelata ja pitää hauskaa kavereiden kanssa. Myös voittaminen on kivaa, totesi Virolahden Sammossa pelaava Atte.
– Täällä turnauksessa on ollut hauskaa. Meillä on täällä kaksi peliä ja ensimmäisen voitimme 5-3. Toivottavasti voitamme toisenkin, toivoi puolestaan Kasperi.

Virolahden Sammon juniorijoukkueita valmentavan Joona Värrin mukaan Velliturnaus on monille lapsille koko jalkapallokesän ehdoton kohokohta.
– Tämän kaltaisia kunnon turnauksia ei hirveästi järjestetä junioreille. Siksi lapset odottavat ja jännittävät näitä pelejä kovasti etukäteen ja ovat todella innoissaan, kun pääsevät pelaamaan.
– Nämä ovat hyviä pelejä senkin vuoksi, että näissä tehdään paljon maaleja. Lapsille on tärkeää saada onnistumisia, sillä se ruokkii itseluottamusta, totesi Värri.
Velliturnaus päättyi lauantaina iltapäivällä palkintojenjakoon, jossa palkittiin turnauksen parhaat joukkueet. Palkintojenjaon jälkeen pelaajat kertoivat suuntaavansa kotiin televisioiden ääreen seuraamaan – mitäpä muutakaan – kuin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja.

IIDA TANI

Tulokset:
2009-2010 syntyneet: ViSa Tytöt-ViSa 09 3-5, HaPK-ViSa Tytöt 2-2, ViSa 09-HaPK 10 7-2.
Loppujärjestys: 1) ViSa 09, 2) ViSa Tytöt, 3) HaPK 10.
2007 syntyneet: ViSa 07-LuPo 07 3-1, LuPo 07- ViSa 07 6-1.
Loppujärjestys (yhteistulos): 1) LuPo 07, 2) ViSa 07.
2004-2006 syntyneet: ViSa sininen-ViSa musta 3-1.
Loppujärjestys: 1) ViSa sininen, 2) ViSa musta.
Tsempparipelaaja palkitut:
ViSa Tytöt: Wilma Ristola
ViSa 09: Dimi Galkin
HaPK: Leevi Korhonen
ViSa 07: Tinja Urpalainen
LuPo 07: Niko Helsten
ViSa sininen: Mikael Liukkonen
ViSa musta: Leevi Ylä-Kotola

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä