0

Konepeikko purkaa Miehikkälän rakennukset

Konepeikko Oy voitti tarjouskilpailun Miehikkälän kolmen kiinteistön purku-urakoista ja pääsee tekemään työt heinäkuun lopulta alkaen.
Purkuun ovat menossa entisen nuorisotalo, vanha paloasema ja entinen apteekin talo. Vanhan paloaseman osalta päätös on vielä ehdollinen, sillä suojellulle rakennukselle on haettu poikkeuslupaa, mutta asia on vielä kesken.
Tekninen lautakunta kilpailutti kohteet yhtenä urakka.
Kolmen kiinteistön purkamisurakan voittanut Konepeikko Oy teki edullisimman 116 000 euron tarjouksen.

Jos paloaseman purkamiselle ei lupaa saada, se jää pois kohteiden joukosta tässä vaiheessa. Silloin urakkasumma on noin 81 000 euroa.
– Ely-keskus ja Museovirasto ottivat paloaseman purkamiseen lausunnoissaan kielteisen kannan. Vanhalle asemalle on kuitenkin näin pienessä kunnassa vaikea keksiä mitään uutta käyttöä, tekninen johtaja Markku Uski toteaa.

Ely-keskuksen ja Museoviraston kannanotot eivät estä rakennuksen purkamista.
Jos Miehikkälän kunnanhallitus on samalla kannalla ja myöntää purkuun vaadittavan lisämäärärahan, toteutus on lähellä.
Varsinaisen purkuluvan myöntää rakennuslautakunta.
Valitusoikeus asianomaisilla toki edelleen on.
– Siitä voidaan valittaa, mutta kunnassa nähdään, että vanhan paloaseman osalta riittää hyvä dokumentointi. Se ei ole niin arvokas kohde, Uski huomauttaa.

Hän muistuttaa, että paloasemalla on vuosikymmeniä ollut raskaita ajoneuvoja, joista on aikaa myöten tihkunut öljyä ja muita nesteitä aseman lattiaan. Sen puhdistaminen voi olla käytännössä mahdoton tehtävä.
Miehikkälän kunta tarvitsee purku-urakoihin enimmillään 51 000 euron lisämäärärahan. Jos paloaseman purkaminen ei toteudu, silloin lisärahan tarve on noin 16 000 euroa.

JUKKA KINNUNEN

2 kommenttia aiheesta “Konepeikko purkaa Miehikkälän rakennukset

 • 11.7.2018 at 12:28
  Permalink

  Kaakon Taideyhdistykseltä puuttuu omat tilat. Paloasema olisi tarkoitukseen täydellinen.

 • 12.7.2018 at 01:57
  Permalink

  Kyllähän se paloasema joutaa jäämään. Se on vanhempi kuin kukaan nykyisistä asian päättäjistä, koska se oli paikallaan jo 1950-luvulla, kun miä siitä ohi kuljeskelin kansakouluun Takamaantien suunnasta. Onhan sitä toki remonteilla jo pilattu, mutta ei ehkä niin paljon kuin kunnalliskotia. Vanhojen kunnossa olevien rakennusten purkukiima tulee näemmä Miehikkälään yli 50 vuotta myöhemmin kuin esim Helsinkiin.

  Jotta annetaanpa olla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kannatatko naisten asevelvollisuutta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä