0

Klamilassa onnistuttiin hyvin

Klamilassa nähtiin ja kuultiin viikonloppuna tapahtumien vyöry, jota voidaan hyvällä syyllä kutsua erinomaiseksi onnistumiseksi. Virolahden ja virolaisen Viru-Nigulan yhteiset Sepramarkkinat kokosivat satamaan tuhatmäärin kävijöitä ja jättivät muistoksi paljon hyvää mieltä.
Klamilaan paluun tehneistä Sepramarkkinoista puhuttiin paljon etukäteen ja odotusarvot olivat korkealla. Eikä syyttä. Tapahtuma on vielä varsin tuore, mutta itse asiassa kysymys on jo satojen vuosien perinteestä. Rantojen asukkaat niin Suomesta kuin Virostakin ovat aina käyneet kauppaa toistensa kanssa – lyhyitä historian mustia hetkiä lukuun ottamatta. Siinä samalla on viety tuliaisiksi ripaus kulttuuria sen eri muodoissaan.
Viikonlopun ja viime viikon onnistumisesta kertovat tietenkin parhaiten kävijämäärät. Maanantaina ynnätty loppusaldo kaikista Virolahden tapahtumista kertookin, että kävijöitä oli runsaat 10 000. Se on pienellä paikkakunnalla aikamoinen saavutus. Kaakon Kamarimusiikkia kuunteli noin 2 000 vierasta ja Klamilan eri tapahtumissa oli mukana yli 8 000 kävijää.
Virossa jos missä osataan arvostaa nykyistä helppoa ja mutkatonta kanssakäymistä. Heillä kun on kokemuksensa noista historian mustista hetkistä. Neuvostovallan alaisuudessa kansallinen identiteetti oli jopa vaarassa kadota kokonaan, mutta onneksi toisin kävi. Nyt kulttuurisiltaa ja muita suhteita rakennetaan kiivaasti maan satavuotisen itsenäistymisen juhlavuoden kunniaksi.
Samalla virolaiset mielellään sanovat, että mikään ei ole itsestään selvää, joten nykyisistä vapaista tuulista on huolehdittava. Me suomalaiset voimme olla siinä hyvinkin avuksi.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä