0

Virolahti on suurvaltapolitiikan sijaiskärsijä

Paljon on julkisuudessa esillä asia, kun Venäjä hyökkäsi ja valloitti Krimin niemimaan. En kuitenkaan ole vielä nähnyt julkisissa tiedoissa, miksi Venäjä hyökkäsi ja valloitti Krimin niemimaan. EU ja Nato yhdessä tämän koko ongelman aiheuttivat boikotteineen, pakotteineen ja muiden vastaavien asioiden takia.
Ja miksikö Venäjä teki niin kuin teki: EU ja Nato ovat koko ajan hivuttautuneet lähemmäksi ja lähemmäksi Venäjän suuntaan, Puolan, Tsekin, Unkarin, Romanian ja Bulgarian ym. maiden kautta lähemmäksi ja lähemmäksi Venäjän sydänmaita.
Nyt rupesikin Venäjä arvelemaan, että tämä riitti, kun EU ja Nato alkavat olla jo vaarallisen lähellä esim. Krimin suurta venäläistä sotilastukikohtaa. Venäjä pani pelin poikki ja otti omansa.
Ei koko konfliktia olisi tullut elleivät Brysselin haukat olisi tehneet tuollaista vaarallista ristiretkeä Ukrainaan. Siitähän kärsii nyt EU-maista ehkä eniten Suomi ja myöskin Virolahti, jossa jäivät Vaalimaan rakennusprojektit jäihin. Siinä tohinassa sukelsi ruplan kurssi, joka aiheutti suuria vaurioita Suomen ja Venäjän kaupankäyntiin, turismiin ja ostosmatkailuun
Sitten Virolahdella jopa paikallinen rakennusyhtiö joutui kärsijöiden listalle, kun rakensi rivitaloja, ja ne eivät sitten menneetkään kaupaksi johtuen Venäjän muuttuneesta tilanteesta.
Että ei pelkästään puhuttaisi siitä, mitä tapahtui, vaan myöskin siitä, miksi jotain tapahtui.

Charles Nyberg
Virolahden
kunnanvaltuutettu (PS)

Viikon kysymys

Pakastatko mansikoita talven varalle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...