0

Jarmo Ahosen ja Charlotten piina jatkuu Venäjällä

JARMO AHOSEN oikeuspiina ja Charlotte-aluksen takavarikko Viipurissa jatkuvat edelleen. Maanantaina pidetyssä oikeuden istunnossa ei Ahosen mukaan päätetty mitään muuta kuin seuraava istuntopäivä.
– Leikki jatkuu. Nyt tuomarilla on viisi-kuusi viikkoa lomaa, ja seuraava istuntopäivä on 20. syyskuuta.
Ahonen sanoo yrittävänsä tällä välin etsiä todistajia, jotka pystyisivät antamaan hänen kannaltaan myötämielisen lausunnon Venäjän tullille.
– Oikeudessa kinataan nyt siitä, mitä minä olen tehnyt väärin, vaikka en ole tehnyt mitään väärin. Joku on kuitenkin päättänyt, että olen tehnyt jotain väärin.

Charlotte-alus seisoo takavarikossa Viipurin telakan rannassa entiseen tapaan. Viipurin kaupunkioikeus ehti talvella jo vapauttaa laivan 1500 ruplan eli noin 20 euron sakkoja vastaan, mutta tulli ei hyväksy oikeuden päätöstä.
Ahoselta vaaditaan laivan vapauttamiseksi 2,5 miljoonan ruplan, eli kurssista riippuen noin 34 000–35 000 euron takuusummaa.
– Vaatimus ei perustu mihinkään konkreettiseen lukuun. Tullin edustajakin sanoi, että on olemassa toinenkin kaava summan laskemiseksi, mutta hänkään ei osannut kertoa mikä se sitten olisi, Ahonen tuskailee.

Charlotten takavarikko ja sen omistajan oikeuspiina Venäjällä on kestänyt nyt jo yli 13 kuukautta.
– Jo toinen risteilykesä on pilalla, kun laiva seisoo tukevasti Viipurissa telakan rannassa, Ahonen manailee.
Piina alkoi, kun Ahonen kuljetti kesäkuun puolivälissä viime vuonna suomalaisen sotahistorian harrastajista koostuneen ryhmän bussilla Viipuriin ja jatkoi sieltä Charlotte-aluksella ryhmän kanssa risteilylle.
Risteilyn päätteeksi Venäjän tulli pysäytti aluksen. Ahosta on syytetty oikeudenkäynnin aikana muun muassa luvattomasta alkoholin myynnistä risteilyn aikana ja luvattomasta risteilyliikenteen harjoittamisesta Venäjällä.

Marju Perilä

Viikon kysymys

Tunnetko uudet liikennemerkit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä