0

Kauko Tykkyläisen luontokuvia bunkkerimuseolla

Virolahden Bunkkerimuseolla avataan keskiviikkona haminalaisen luontokuvaajan Kauko Tykkyläisen valokuvanäyttely ”Tauluja luonnosta”.
Näyttelykuvat ovat kooltaan 20×20 senttimetriä, ja ne on tulostettu alumiinilaminaatille tai akryylille. Kuvat on käsitelty siten, että tausta on musta. Sen ansiosta kohde, lintu, perhonen tai sudenkorento, tulee hyvin esille. Tulosteet on valmistanut ripustuskuntoon Roseprint.
Taulut on varustettu kohteena olevan eläinlajin suomenkielisellä ja tieteellisellä nimellä. Näin ne voivat samaan aikaan olla sisustuselementtejä ja jakaa luontotietoutta.
Kauko Tykkyläisen kuvausretket ovat suuntautuneet etupäässä Haminan kaupungin alueelle: Kirkkojärvelle, meren rantaan, lähimetsiin, soille ja vesistöjen ääreen.
– Kamera kulkee enimmäkseen polkupyörän kyydissä, mutta kesäisin kanootti on tärkeä kulkuväline. Tällöin retket suuntautuvat Kirkkojärvelle, Lupinlahdelle tai lähijoille. Talven kuvausmatkat taittuvat lumikengin tai suksin, Tykkyläinen kertoo.
Keväällä kuvaaja pakkaa tavaransa myös autoon ja suuntaa Rajasuon teerisoitimille tai Miehikkälän metsiin metsokukkojen valtakuntaan.
– Tärkeän osan kohteista muodostavat erilaiset hyönteiset, joita kuvatessa vierähtää kesäinen aika. Eniten otoksia syntyy sudenkorennoista ja päiväperhosista. Kohteeksi käyvät muutkin hyönteiset, esimerkiksi Haminan vallien ja rantaniittyjen pikkuperhoset ja koppiaiset.
Näyttelyn taulut kuvaavat enimmäkseen kaikille tuttuja lajeja, mutta harvemmin nähtyjäkin kohteita on joukossa.
Näyttely pystytetään keskiviikkona aamupäivällä ja on nähtävillä syyskuun loppuun asti.

Viikon kysymys

Aiotko osallistua kansalaisopiston kursseille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...