0

Erinomaista työtä turhan matalalla profiililla

Kotkan-Haminan seudulla on tehty erinomaista työtä ja elinkeinoelämää ollaan virittämässä huippukuntoon. Sen todistavat miljardiluokan tehdyt, päätetyt ja suunnitellut investoinnit.
Samaan aikaan kuitenkin Länsi-Suomen telakka- ja autoteollisuus ja niihin tehdyt investoinnit ovat hallinneet positiivisia talousuutisia. Myös Lappi on ollut positiivisesti esillä matkailun näkövinkkelistä.
Koen, että viestinnällisesti muu Suomi on yksinkertaisesti jäänyt alakynteen ja tämä koskee myös meidän seutua.
Seudun profiilia pitää nostaa ja positiivisista saavutuksista kertoa entistä hanakammin. Viestintää pitää tehostaa, terveellä ja tosiasioihin perustuvalla tavalla. Paitsi että se vaikuttaa myönteisesti seudulla vallitsevaan ilmapiiriin, niin se vahvistaa myös seudun ulkoista imagoa.
Ja vahvempi ulkoinen imago taas parantaa mahdollisuuksia houkutella lisää investointeja, samalla kun se parantaa täällä toimivien yritysten toimintaedellytyksiä.

Cursor on ottanut tämän haasteen vastaan, ja julkaisi muun muassa kesän kynnyksellä tiedotteen viimeisten vuosien positiivisista saavutuksista ja tehdyistä investoinneista. Tämän tyyppisten yhteenvetojen ongelmaksi muodostuu luonnollisesti se, että niissä ei juurikaan ole uutisarvoa, koska kyseessä on nimenomaan yhteenveto eikä uutinen.
Tästä syystä meidän pitää myös panostaa henkilökohtaiseen vaikuttamiseen ja tiedon levittämiseen. Ja mitä enemmän volyymiä tähän työhön saadaan, sitä paremmat ja nopeammat ovat tulokset.
Haastankin myönteisessä hengessä kaikkia, sekä seudun keskeisiä toimijoita että kadunmiestä, nostamaan maakunnan profiilia käyttämällä hyväkseen kaikkia mahdollisuuksia puhua positiivisessa valossa seudusta ja täällä saavutetuista tuloksista. Olkoon sitten esimerkiksi Googlen investoinnit, Vaalimaalle nouseva kauppakeskittymä tai sataman erinomaiset tulokset.
Puhumattakaan arkeamme ilahduttavista asioista kuten upeasta luonnosta saaristoineen ja kauniine maalaismaisemineen tai asumisen mukavuudesta.
Myös tapahtumat ovat tärkeä osa seudun profiilia ja imagoa. Suosittu Porissa vuosittain järjestettävä Suomi Areena on tästä hyvä esimerkki. Mutta sen tuomasta lisäarvosta on myös alkanut kantautua varovaisia soraääniä. Onko tässä meidän paikka iskeä?
Meillä on Meripäivät ja Tattoo. Näiden erittäin ammattimaisesti toimivat organisaatiot, olemassa oleva infrastruktuuri ja hyvä tunnettuus luovat erinomaiset puitteet kehittää Suomi Areenaa tai vastaavaa tapahtumaa seuraavalle tasolleen.
Cursor on valmis tarttumaan toimeen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

David Lindström
Toimitusjohtaja
Cursor Oy

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä