0

Uudet työpaikat iso haaste

Noin 300-400 ammattilaisen löytäminen Vaalimaan uuteen Zsar-outletkylään on iso haaste. Sen ovat huomanneet niin kylää rakennuttava Efre Oy kuin muutkin rekrytoinnissa mukana olevat tahot. Tiistaina Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (Ekami) kertoi yhdessä Vaalimaan toimijoiden kanssa uusista räätälöidyistä koulutuksista, joilla työvoimaa halutaan saada.
Vaalimaalle on tulossa kansainvälisiä muoti- ja kauneusalan huippubrändejä, mutta samaan aikaan niillä on vaikeuksia löytää riittävästi ammattitaitoista henkilökuntaa. Rekrytointi on meneillään ja nyt on jo huomattu, että ainakaan liikaa väkeä ei ole tyrkyllä.
Nyt Ekami on räätälöinyt erityisesti kansainväliseen muotiin ja asiakaspalveluun sekä kahvilapalveluihin soveltuvan koulutusohjelman. Perusteiden lisäksi opiskelijat saavat tietoutta kansainvälisestä muodin myynnistä ja ruokakulttuurin tuntemisesta. Koulutusohjelmaan sisältyy suomen, englannin sekä venäjän kielen opiskelua opiskelijan tarpeiden mukaan.
Vaalimaan heikkous piilee siinä, että sen sijainti aivan maan kaakkoisimmassa kulmassa on sanalla sanoen kaukana kaikesta. Siksi sinne töihin mielivien on tehtävä isoja päätöksiä muun muassa asumisen suhteen.
On selvää, ettei Kaakonkulma ole etenkään nuorille välttämättä se houkuttelevin asua ja viettää vapaa-aikaansa. Siksi rinnalla on oltava vaihtoehtoja. Omalla autolla pääsee, kun tieyhteydet ovat kunnossa, ja nyt rinnalle ollaan rakentamassa myös julkisen liikenteen työssäkäyntivuoroja Kotkasta Haminan kautta Vaalimaalle.
Kaikki nämä ovat tärkeitä virstanpylväitä siinä, että Zsar ja Vaalimaa pystyvät kehittymään.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä