0

Zsarin outletkylään kaivataan töihin ”oikein asennoituneita” ihmisiä

VAALIMAAN Zsar Outletkylän rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Samaan aikaan Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami on aloittanut hakuprosessin syksyn aikana järjestettävään ja varta vasten Vaalimaan tarpeita varten räätälöityyn koulutukseen. Riittävän työntekijäjoukon löytäminen on haasteellinen tehtävä.
– Me löydämme 200 ensimmäistä työntekijää, mutta siitä eteenpäin onkin jo haasteellisempaa, sanoo rekrytoinnissa auttava Manne Tiensuu Protem Oy:stä.
Zsar Outletkylään tarvitaan arviolta 300-400 työntekijää.
– Ihan tarkkaa määrää emme pysty sanomaan, koska jokainen kylään tuleva liike päättää omista työntekijöistään, muistuttaa Zsarin taustayhtiö Efre Oy:n toimitusjohtaja Sami Vainiomäki.

Efre ja Ekami ovatkin nyt aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on löytää uuteen liikekeskukseen oikeanlaisia työntekijöitä. Ekamissa alkaa syyskuun alussa räätälöity koulutus, johon opiskelijoita haetaan parhaillaan.
– Kysymys on aika nopeatempoisesta prosessista. Koulutus kestää 3-4 kuukautta ja siinä kaikille opiskelijoille rakennetaan oma polku, Ekamin rehtori Sami Tikkanen valottaa.
Hän tarkoittaa sitä, että joku tarvitsee osaamista englannin kielessä, kun taas joku toinen haluaa opetella venäjän alkeita.
– Mutta suomen kieltäkin sinne töihin tulevien on hallittava. Heitäkin tarvitaan, Tikkanen muistuttaa.
Ekamin koulutuksen pääpainoja ovat asiakaspalvelu ja kansainvälinen muoti.
– Tavoitteena on, että tämä ei ole ainutkertainen koulutus, vaan se jatkuu myös ensi vuonna ja tarpeen mukaan senkin jälkeen, Tikkanen toteaa.

Sami Vainiomäki muistuttaa, että Zsar outletkylään töihin mielivien ei tarvitse olla valmiita ammattilaisia. Tärkeintä on oikea asennoituminen.
– Yksi kaveri sanoi, että pitää löytää ihmisiä, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten kanssa. Asennoituminen on tärkeintä ja sitä korostetaan myös uuteen koulutukseen hakeutuvilta.
Ekamin koulutuksen kautta Zsarin työpaikoille on helpompi päästä. Takuuta työpaikasta ei kuitenkaan voida antaa.
– Jokainen brändi päättää itse työntekijöistään, joten sellaista takuuta ei ole. Mutta sen voimme taata, että jokainen koulutuksen läpi käyvä pääsee kyllä ainakin työhaastatteluun, Manne Tiensuu lupaa.
Tiensuu sanookin kaipaavansa hakijoiden joukkoon erilaista väkeä.
– On väärä luulo, että muotikaupassa pitää olla nuori nainen. Ja jos olet 45, se ei haittaa. Aina kannattaa hakea. Mieshakijoita kaipaamme myös lisää ja sellaisia ihmisiä, jotka pystyvät tekemään osa-aikaista työtä.

Zsar Outlet Village avaa ovensa joulumarkkinoille. Sinne tulevista brändeistä rekrytoinnin ovat käynnistäneet ainakin Armani, Hugo Boss ja Lindt.
Myös kylän ravintolat ja kahvilat tarvitsevat työntekijöitä niin keittiöön kuin tarjoiluun.
Outletkylä tulee Sami Vainiomäen mukaan avaamaan ovensa noin 70-75 prosentin täyttöasteella.
– Aika usein tällaiset outletin avataan noin 50 prosentin täyttöasteella, mutta meillä se tulee olemaan hieman korkeampi. Jätämme vielä pelivaraa sen suhteen, että voimme sitten lopuksi valita sinne mielenkiintoisia brändejä, kun kaikkia liiketiloja ei ole vielä varattu.

JUKKA KINNUNEN

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä