0

Pertunmarkkinoilla eletään autoistumisen aikakautta

Kesän loppu lähenee ja koittaa jälleen perinteisten Pertunmarkkinoiden aika Virolahden Kirkonkylällä elokuun viimeisenä lauantaina. Tapahtuma on aikaisempina kertoina saanut väkijoukot liikkeelle niin läheltä kuin kaukaakin. Markkinoiden yksi vakiovieras on ollut radiotoimittaja Viki Liikanen, joka viime vuosina juontanut suoraa ohjelmaa tapahtumasta laajalle yleisölle. Tavoitimme Liikasen kesken kesälomakiireiden.
– Loman jälkeen ensimmäisiä tehtäviäni on valmistautua tekemään jälleen ohjelmaa tämän vuoden Pertunmarkkinoilta, Liikanen toteaa.
Markkinat ovatkin olleet miellyttävä kokemus Liikaselle.
– Kyllähän Kirkonmäellä on sattunut yhtä ja toista yllättävää joka kerralla siellä ollessani. Ikimuistoisimpia hetkiä oli esimerkiksi kellotapulin palo kesken lähetyksen taikka se, kun Mannerheimia haastatellessani Moskovan Tiltu katkaisi suoran ohjelman, Liikanen muistelee kommelluksiaan Virolahdella.

Tällä kerralla Viki Liikanen on teknisen henkilökuntansa kanssa menossa tekemään Pertunmarkkinoilta autoaiheista juttua yhdessä Autokauppiaidenliiton Virolahden piiriosaston varapuheenjohtaja Olavi Vanajan kanssa.
– Autoistuminen on sota-ajan jälkeen kasvanut nopeasti ja näin vuonna 1958 se alkaa olla jo varteenotettava vaihtoehto liikkumiselle maaseudulla, pohtii Liikanen.
Sen vuoksi Pertunmarkkinoilla onkin tällä kerralla autoiluun liittyvä näyttelytapahtuma, johon odotetaan tulevan kymmeniä autoilualan edustajia kalustoineen. Paikalla lienee niin vanhaa kuin visioita tulevaisuuden ajoneuvokalustostakin.
– Saa nähdä tapaanko markkinoilla myös tuttuja, Liikanen virnistää arvoituksellisesti.
Pertunmarkkinat järjestetään lauantaina 25. elokuuta kello 10 alkaen Virolahden Kirkonkylässä. Viki Liikanen ja Olavi Vanaja ovat fiktiivisiä henkilöitä, joista ensimmäistä esittää Ari Vainio ja jälkimmäistä Olli Suurpää.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä