0

Villen ajo saapuu kylään

Kymen Automobiilikerho ry:n 6. Villen ajo järjestetään tulevana lauantaina. Tapahtuma on tarkoitettu ennen vuotta 1988 valmistetuille museoajoneuvoille ja museoajoneuvoikäisille harrasteajoneuvoille. Villen ajo on saanut alkunsa kerhon perustajajäseniin kuuluneen Keijo Vilho Rosilaisen (1934-2012) muistoajona. Rosilaista kutsuttiin tuttavapiireissä Villeksi, josta ajo sai nimensä.
Keijo Rosilainen toimi Kymen Automobiilikerhossa mm varapuheenjohtajana, Kyminlinnan toimipisteen hallimestarina ja kerhon toimialueen vastaavana museoajoneuvotarkastajana.
Osallistujat kokoontuvat kello 8.15 alkaen Uusi Kaakon Katsastus Oy:n pihalle Haminan Summaan. Ajoneuvot lähetetään reitille kello 9 alkaen. Haminassa ajetaan Pohjois-Poitsilan ja Salmenvirran kautta keskustaan, josta poistutaan torin ja Raatihuoneen kautta.
Virolahden suuntaan jatketaan Vaalimaantien (entinen E18) ja Virojoen kautta.
Ajon ensimmäiseen kohteeseen Pertunmarkkinoille Virolahden kirkolle saavutaan noin kello 10.30. Paikallisperinteeseen, historiaan ja käsityötaitoihin keskittyvillä markkinoilla nähdään myös ajoon sisältyvä ohjelmallinen osuus.
Markkinoilta jatketaan matkaa kello 11.50 Hurpun merivartioasemalle, jossa käydään vain kääntymässä ja jatketaan Museotietä Harjun Oppimiskeskukseen. Harjusta matka jatkuu noin kello 14.40 ja tapahtuma päättyy Klamilan kalasatamaan, minne saavutaan noin kello 15.
Ajoon on ilmoittautunut 64 ajoneuvokuntaa, joihin yleisö pääsee tutustumaan kaikissa pysähdyskohteissa. Ajoa voi tietenkin seurata myös reitin varrella.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä