0

Syksyn jahtikausi pääsi liikkeelle

Metsästyskausi alkoi toden teolla maanantaina, kun jahtiin päästiin niin karhun- kuin sorsanmetsästyksenkin merkeissä. Kyyhkynmetsästys alkoi jo 10 päivää aikaisemmin.
Monille metsästäjille varsinainen metsästyskauden avaustapahtuma on sorsajahdin alku 20. elokuuta kello 12. Jahti kokoaa vesistöjen liepeille parhaimmillaan jopa 300 000 metsästäjää koko maassa. Tänä vuonna monet jättivät kuitenkin lähtemättä. Maanantai ei ole suotuisin viikonpäivä töiden kannalta ja toisaalta alhaiset vedenpinnat ovat pitäneet vesilintukannat monin paikoin pieninä.
Viime vuosina on totuttu myös siihen, että jo aikaisin 20. elokuuta liikkeelle lähtevät karhunmetsästäjät. Niin tehtiin myös Keski-Kymen alueella, johon Virolahti ja Miehikkälä kuuluvat. Kannanhoidollisia karhulupia on käytettävissä alueella kolme. Jo ensimmäisenä aamuna karhuun saatiin kosketus, mutta kontio oli vielä metsämiehiä ovelampi ja karisti koirat kintereiltään.
Jahtikauden aloitus merkitsee myös sitä, että liikkeelle lähtevät erävalvojat. Niin tälläkin kerralla. Hurpun merivartioasemalle kokoontuneet valvojat suunnittelivat etukäteen paikat, joissa käydään. Lopputuloksena olivat tavallista hiljaisemmat aloituspäivän keikat.
Erävalvojat kertoivat, että Virolahdella ja varmasti yleisemminkin Kaakonkulmalla metsästysasiat ovat hyvällä mallilla. Metsästäjät tuntevat lait ja säännöt ja pitävät varusteensa ja lupapaperit kunnossa. Nykyaikaan ei kuulu myöskään humalassa örveltäminen. Turvallisuus on aina jahtireissuilla se ykkösasia – erityisesti vielä silloin, kun ollaan liikkeellä isommalla porukalla.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä