0

Harjun kisoihin 123 ratsukkoa

Harjun oppimiskeskuksen järjestämiin kenttäratsastuskilpailuihin on ilmoittautunut 123 ratsukkoa. Mukana on luokkia tasoilta 60-105 cm ja pääluokkana Junioreiden SM-luokka. Lisäksi viikonlopun aikana kilpaillaan alueiden välisestä joukkuemestaruudesta ja Kaakkois-Suomen aluemestaruudesta.
Lauantaina ratsastetaan koulu- ja estekokeet alkaen kello 8 ja päivän päätteeksi 60 cm maastokoe taitoarvostelulla. Sunnuntaina ratsastetaan maastokokeet kello 9 alkaen.
– Kisat ovat jo ovella ja valmistelut ovat hyvällä mallilla, iloitsee kilpailunjohtaja Minna Pekkala.
– Opiskelijat työskentelevät ahkerasti läpi viikon kilpailujen valmisteluiden parissa, hän jatkaa.
Myös Harjun henkilökunta antaa oman panoksensa kilpailujen onnistumisen eteen.

Maastoradan on jälleen suunnitellut ja toteuttanut kokenut maastoradan suunnittelija ja valmentaja Aki Karhapää. Tänä vuonna maastoradalle on tulossa uusi coffin-este, joka rakennetaan Junioreiden SM-kilpailuja varten.
– Koko Harjun porukka ja opiskelijat ovat mukana kilpailun valmisteluissa ja työt sujuvat hienosti, kertoo Aki Karhapää.
– Viikonloppuna Harjuun on tulossa noin 200-300 ihmistä, kun kilpailijat tukijoukkoineen saapuvat paikalle. Kenttäkisat toimivat Harjulle näyteikkunana, joka näyttää erityisesti nuorille, miten hieno Harju on opiskelupaikkana ja oppilaitoksena, Aki kehuu.

Teknisenä asiantuntijana toimii erittäin pätevä ja pitkän kokemuksen omaava Simo Leppänen. Tuomariston puheenjohtajana toimii Osmo Metsälä, joka on pitkän linjan hevosalan asiantuntija ja on toiminut Harjun kanssa yhteistyössä useita vuosia. Päästewardina toimii Sirpa Airaksinen.
– Odotamme innolla viikonloppua, tästä tulee taas huikea kokonaisuus, sanoo Minna Pekkala.

Kilpailujen aikana yleisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan Suomen ensimmäistä esteratsastussimulaattoria maksua vastaan. Robottihevosen selkään voi nousta taitotasosta riippumatta ja treenata koulu- tai esteratsastusta turvallisessa ympäristössä. Simulaattoriratsastukset lunastetaan kilpailukansliasta.
Lauantai-iltana Kiessin Vintillä järjestetään Riders Briefing -tilaisuus, jossa on luvassa toimihenkilöiden esittelyä, infoa verryttelystä ja maastokokeen kulun läpikäyntiä. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä sunnuntain kilpailupäivästä. Riders Briefingin jälkeen on illallinen, jonne voi ostaa illalliskortteja ennakkoon kilpailukansliasta tai paikan päältä.

Harjun hevostapahtumat jatkuvat syyskuussa, kun Harjussa järjestetään Andrew McCleanin klinikka 10.-11.syyskuuta. McLean on maailmanlaajuisesti arvostettu tutkija, valmentaja ja luennoitsija. Lokakuussa kilpaillaan kouluratsastuksessa ja marraskuussa järjestetään hallimaastoestekilpailut. Lisätietoja löytyy Harjun oppimiskeskuksen verkkosivuilta sekä facebook-sivulta.

Veera Pitkänen ja Linas kenttäratsastuskilpailuissa Harjussa toukokuussa (kuva Katja Vaske).

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä