0

Operaatio Salpalinja starttaa perjantaina

Virolahden Bunkkerimuseolla starttaa perjantaina Operaatio Salpalinja, joka on uusi kolmipäiväinen historia-, luonto- ja liikuntateemainen tapahtuma.
Perjantaina päivän ohjelmassa muun muassa historioitsija Teemu Keskisarjan luento ”Vuosien 1939–44 tapahtumat ja Salpalinjan rakentaminen” sekä rovasti Lauri Leikkosen kirjoittama kuunnelma Rajalla.
Bunkkerimuseon mäntykankaalla on mahdollisuus osallistua kenttähartauteen perjantai-illan päätteeksi. Kenttähartauden pitää kenttärovasti Kari Heikkinen.
Lauantaina tutustutaan muun muassa Virolahden Bunkkerimuseon uuteen Tuntemattoman Polku -luontoreittiin. Matkalla metsän siimeksessä palataan Tuntemattoman sotilaan tunnettuihin teksteihin ja eläydytään elokuvan tunnelmiin. Matkan pituus 4,5 on kilometriä, mutta paluukuljetusmahdollisuus on noin kahden kilometrin kohdalla. Maasto on osittain haastavaa metsäpolkua.
Kuntoilutapahtuma Salpapolkujuoksu juostaan Salpapolku-retkeilyreitillä, joka kulkee Virolahden ja Miehikkälän maastoissa historiallista Salpalinjaa mukaillen. Reitti on pääosin hiekkatietä ja metsäpolkuja ja matkan pituus on noin 20 kilometriä.
Lauantaina ohjelmassa on myös Kristian Värrin esitys, joka kertoo siitä kuinka puolustusvoimat siirtyi hevosista traktoreihin.
Karaokevirtuoosin ja tänä vuonna Tangomarkkinoiden semifinaaliin edenneen Tina Visurin johdolla nautitaan karaokeiltapäivätansseista tunnelmallisesti viilenevässä, syksyisessä Bunkkerimuseon alkuillassa.
Sunnuntain ohjelmassa on muun muassa luontokuvaaja Mika Honkalinnan kuvaesitys Honka, joka on ylistys Suomen luonnon arkiselle puulajille männylle.
Haminalainen luontokuvaaja Kauko Tykkyläinen kertoo sudenkorentojen elämästä valokuvaesityksessään ja Arktika-päivien asiantuntija, lintuharrastaja Jari Markkula syysarktikasta.
Operaatio Salpalinjassa voi viikonlopun aikana myös kokeilla osumatarkkuutta Puolustusvoimien laserammuntapisteellä, tutustua talvi- ja jatkosodan aikaisiin sotilaan välineisiin Salpalinjaopas Petri Rajajärven johdolla, tutustua lottien perinnetoimintaan Kaakon Lottaperinneyhdistyksen opastuksella sekä Rajan Reippaiden partiotoimintaan ja partiolaisten rasteihin, katsella Kino Salpa -lyhytelokuvia, osallistua historia- tai perhevaelluksiin, treenata luonnon kuntosalissa, tutustua sota-ajan leirielämään Kaakonkulman Reserviläisten pystyttämässä leirissä, nauttia syyskesän luonnosta nuotion ääressä ja tutustua seutumme historiaan museon näyttelyissä.
Bunkkerimuseon kahvilasta on tapahtuman ajan saatavilla keittolounasta ja muuta purtavaa sekä teemaan sopivia matkamuistoja.

Viikon kysymys

Ovatko mopoilijat häirinneet yöuniasi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä