0

Asuntoratkaisujen aika käsillä

Virolahden kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kahden kerrostalotontin varaamisen Opintien varrelta Atico Oy:lle. Yhtiön suunnitelmissa on rakentaa Virojoella kaksi vuokrakerrostaloa. Ensimmäisen noin 50 asuntoa käsittävän talon rakennustöiden on määrä lähteä liikkeelle ensi vuonna. Toinen rakennetaan, jos ensimmäiselle löytyy markkinoita eli riittävästi vuokralaisia.
Samaan aikaan kunnan tytäryhtiö on rakennuttamassa 20 asunnon rivitaloa Haukitielle. Vanhat ja huonokuntoiset rakennukset katosivat katukuvasta kesän aikana ja nyt tontilla ollaan tekemässä uusien perustuksia.
Jos lisää vuokra-asuntoja tarvitaan, niin kerrostalo- kuin rivitalotonttejakin Virolahdelta löytyy. Kerrostalotonttien kohdalla tilanne on parempi. Sellaisia löytyy muun muassa Sammontaloa vastapäätä ja muuallekin keskusta-alueelle on mahdollista rakentaa.
Kunta on varautunut siihen, että asuntoja voidaan tarvita, jos ja kun Vaalimaa etenee. Nyt Zsar Outletkylän rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Uusia työpaikkoja ja sitä kautta asunnontarvitsijoita tulee useita satoja. Kaikki eivät tietenkään asetu Virolahdelle tai Miehikkälään, vaan käyvät töissä kauempaa, mutta osa myös asettuu lähelle työpaikkoja. Jos heitä on useita kymmeniä tai satoja, nykyinen asuntokanta ei ole missään tapauksessa riittävä.
Vaalimaan kohdalla on vielä muistettava, että sinne on suunnitteilla muitakin isoja hankkeita, jotka toteutuessaan lisäävät asuntojen tarvetta. Kysynnän ja tarjonnan on silloin hyvä kohdata. Kuntien kannalta tärkeää on, että rakennuttajat löytyvät pääosin muualta, yksityiseltä sektorilta, kuten Atico Oy:n tapauksessa tapahtuu.

Viikon kysymys

Tulivatko kesäkelit liian aikaisin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä